Aktion mod DF til Aarhus Pride: De rev vores flag i stykker

- Der er stadig klare beviser på, at Dansk Folkeparti har nogle dybt homofobiske holdninger. Derfor er det også underligt, at de kommer til Aarhus Pride, siger talsperson fra Socialistisk Ungdomsfront

02:05

Socialistisk Ungdomsfront trak sig, da politiet blev tilkaldt.

Der var masser af kærlighed og glade mennesker til Aarhus Pride i dag.

Også flere politiske partier havde valgt at deltage i kampdagen. Men her var der ikke meget kærlighed at spore.

- Der er stadig klare beviser på, at Dansk Folkeparti har nogle dybt homofobiske holdninger. Derfor er det også underligt, at de kommer til Pride, siger Freja Hvid Kirchert, der er talsperson for Socialistisk Ungdomsfront.

Socialistisk Ungdomsfront var i dag utilfredse med, at DF gik med i paraden til Aarhus Pride.

Den venstreradikale organisation Socialistisk Ungdomsfront havde valgt at forme en menneskemur omkring Dansk Folkepartis bod.

- Det startede faktisk allerede før, vi gik rundt i paraden, hvor de kom og tog nogle af vores flag fra os og rykkede dem i stykker. Det er vi selvfølgelig kede af, siger Jakob Søgaard Clausen, der er bestyrelsesmedlem i DFU i Aarhus.

Der er stadig klare beviser på, at Dansk Folkeparti har nogle dybt homofobiske holdninger.

Freja Hvid Kirchert, talsperson, Socialistisk Ungdomsfront.

Politiet tilkaldt

Optrinnet fik arrangørerne fra Aarhus Pride til at tilkalde politiet.

- Jeg er rigtig ked af, at vi er nødt til at bede dem om at gå, for jeg vil gerne have plads til hele det politiske spektrum, siger Mads Hedelund, der er formand for Aarhus Pride.

Politiets tilstedeværelse fik Socialistisk Ungdomsfront til at trække sig.

Politiets tilstedeværelse fik Socialistisk Ungdomsfront til at trække sig.

- Men jeg synes, at det ville klæde Aarhus Pride, hvis de tog lidt politisk stilling til, hvem der kom. Og også så på, hvad det er for en politik, de fører, siger Freja Hvid Kirchert.

Læs også Aarhus Pride støtter kampagne imod homofobi i fodbold

Selv om Dansk Folkeparti har flere medlemmer, der har udtalt sig diskriminerende om homoseksuelle og transpersoner, var målet for i dag dialog.

- Vi kan ikke løbe fra, at der har været nogle trælse udtalelser. Mange af dem er da også blevet undskyldt for. DF har også stemt imod nogle ting, men det bør ikke være sådan, at man kan skal flueben ud for samtlige vilkår i miljøet for at være her, siger Jakob Søgaard Clausen.

I videoen øverst kan du se hele indslaget fra Aarhus Pride.