Aarhusianer til Grand Prix i Ukraine: Der er politi overalt

Johann Sørensen er en del af den danske skare til Melodi Grand Prix i Kiev, og det er en noget anderledes oplevelse end normalt

Johann Sørensen fra Aarhus nyder på trods af omstændighederne at være i Ukraine. Foto: Privatfoto

Politiet er massivt til stede i Kiev under besøget fra de mange Grand Prix-fans. Foto: Privatfoto

1 af 2

I aften skal Anja Nissen forsøge at kæmpe sig videre fra semifinalen i det europæiske Melodi Grand Prix i ukrainske Kiev. Det skal hun blandt andet foran den danske fanklub med aarhusianske Johann Sørensen i spidsen. Han fortæller om en noget speciel stemning i Kiev.

- Der er politi overalt, og vi bliver passet meget godt på. Den anden dag var vi i et shoppingcenter, hvor vi skulle gennem en scanner som i lufthavnen, og ude i selve arenaen, hvor konkurrencen foregår, er der tre-fire sikkerhedscheckpoint, siger Johann Sørensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Jeg føler mig ikke utryg, men ville nok aldrig selv gå hånd i hånd med min kæreste hernede eller kysse offentligt.

Johann Sørensen

I forhold til tidligere festivaler i Malmø, Stockholm og Wien er der meget mere fokus på tilskuernes sikkerhed under årets konkurrence i Ukraine. Udenrigsministeriet har da også lavet en guide til de rejsende, der er i Kiev i disse dage.

Her er der blandt andet gode råd til, hvordan man som homoseksuel skal forholde sig i landet. Det er Johann Sørensen, men han har endnu ikke oplevet noget ubehageligt i den sammenhæng.

Læs også Aarhusianske Ida Una blev toer ved Melodi Grand Prix

- Jeg føler mig ikke utryg, men ville nok aldrig selv gå hånd i hånd med min kæreste hernede eller kysse offentligt. Der er ingen grund til at provokere nogen, siger Johann Sørensen.

Mange grå betonblokke

Man kan altså godt mærke, at festivalen foregår i Ukraine.

- Ude i forstæderne til Kiev er der også mange grå betonblokke, og det hele er meget slidt. Metroen er fra midt 70erne, men den fungerer da, fortæller Johann Sørensen.

Han og de øvrige fans forsøger ikke at tænke for meget over landets tilstand, sikkerhed og politi, og i stedet er fokus rettet mod aftenens vigtige semifinale.

Politibilerne står på rad og række i den ukrainske hovedstad.  Foto: Privatfoto

- I eftermiddag tager vi til predinner party sammen med fans fra Norge og Sverige. Så de tre nordiske broderlande er samlet, inden vi senere skal ud i arenaen og heppe på Anja, fortæller Grand Prix-fanen, der også er formand for den danske fanklub.

Hvis Anja Nissen går videre fra semifinalen, er hun en del af lørdagens finale.

Johann Sørensen er udover at være formand for den danske fanklub også journalist på TV2 ØSTJYLLAND.

21-årige Anja Nissen repræsenterer Danmark ved Melodi Grand Prix'et i Ukraine. Se hendes vindersang her: