50.000 hopper mellem pytter

1000 køreplader og 1500 kubikmeter flis kørt ud

Det lysner, men regnen har vist sit sande ansigt under de seneste dages Skanderborg Festival, som ellers normalt i modsætning til Roskilde er kendt for et ualmindeligt varmt forhold til vejrguderne.

De omkring 50.000 gæster i skoven inklusive medhjælpere og gæster har ikke mindst det sidste døgn måtte hoppe mellem pytterne og danse mellem regnbygerne.

Og mange teltbeboere vågnede op med små åer drivende omkring teltet. Nogle telte har også måtte flytte. Men efter tidligere dukkerter var festivalen klar til at angribe væden.

- Vi har det sidste døgn lagt over 1000 store køreplader af metal ud samt mellem 1000 og 1500 kubikmeter flis, stabilgrus og skærver.
 
- Der er arbejdet i døgndrift for at gøre området så farbart som muligt. Men så længe det regner, er der steder, vi ikke kan gøre så meget, siger festivalens talsmand Poul Martin Bonde.

Han får dog en hjælpende hånd fra meteorologerne, som torsdag eftermiddag varsler lokal opklaring i Skanderborg.

- Gæsterne kan dermed se frem til en forhåbentlig tør koncert, hvad vejret angår, når Prince of Darkness, Ozzy Osbourne, går på scenen ved mørkets frembrud.

- Han er et af årets hovednavne i Skanderborg og ventes at trække mange folk til Bøgescenerne.   Og når folk for alvor indfinder sig i Skanderborg op til weekenden, ser det ifølge meteorologerne også lovende ud.

- Det værste er overstået, og det går den rigtige vej med helt almindeligt augustvejr de næste dage, siger vagthavende meteorolog Jørn Thomsen fra DMI.

Fredag står den på tørvejr i Skanderborg men beskedne sommertemperaturer på 17-18 grader med sol af og til.

Lørdag sniger temperaturen sig formentlig op mod 20 grader og tørt og selv søndag ser det ud til, at nye regnbyger med lidt held først ankommer sidst på aftenen, når festivalen alligevel lukker for i år med korockerne i D.A.D.