16.000 km i en 2CV

To kammerater skal køre fra England til Mongoliet i en gammel Citroën

Her ses Lasse (t.v.) og Kenneth ved den bulgarske grænse. Foto: Fra Facebook

Kenneth Juul Nielsen fra København og Lasse Sejrup Thomsen fra Aarhus mødte hinanden for 10 år siden på en efterskole.

Lige siden har deres venskab holdt, og denne sommer er de så klar til at gennemføre deres livs udfordring sammen.

Se også: Klar til ørken-rally!

På bare en måned skal de tilbagelægge 16.000 kilometer i en 30 år gammel Citroën 2CV, som Lasse, der er uddannet mekaniker, selv har bygget.

Det sker i forbindelse rallyløbet Mongol Rally, som begyndte i søndags i England og slutter i Mongoliet og Rusland.

TV 2 | ØSTJYLLAND fangede lørdag eftermiddag de to unge mænd på en telefon fra Tyrkiet. De gjorde stop på en tankstation mellem Istanbul og Samsun:

- Vi er lige inde for at opdatere vores Facebook-profil, så folk kan følge med. Der er ikke så mange steder, der er WIFI, siger Kenneth Juul Nielsen.

Formålet med rallyløbet er at indsamle penge med hjælp fra virksomheder og private. I øjeblikket har de to kammerater samlet 4.227 kroner sammen.

De har valgt at pengene skal gå til Læger uden Grænser. De første 5.000 kroner er der dog krav om, skal doneres til organisationen Cool Earth, som løbsarrangørerne har valgt.

- Vi synes, de (Læger uden Grænser, red.) gør et interessant stykke arbejde i udlandet, og så synes vi, det var passende, når vores udfordring også handler om grænser, siger Kenneth Juul Nielsen.

Med langsom fart på grus

Bilen, de kører i, kalder de Cecilia. Hun er en ældre dame på 602 kubik og med blot 28 hestekræfter.

Indtil videre har de kørt 4.100 kilometer primært på motorvej. Kenneth Juul Nielsen og Lasse Sejrup Thomsen er nu spændt på, hvordan hun vil reagere, når motorvej bliver skiftet ud med grusveje.

Efter Tyrkiet fortsætter turen til blandt andet Iran, Uzbekistan, Turkmenistan, Kazakhstan, Rusland og Mongoliet.

- Vi kører kun 90 kilometer i timen. Vi kan måske snige den op på 110-115 stykker, hvis vi kører nedad bakke. Opad bakke er det kun med 60 kilometer i timen, fortæller Kenneth Juul Nielsen.

- Det er sådan det er. Vi synes, det var en lidt alternativ måde at holde sommerferie på. Man ved ikke, hvad der kommer til at ske. Mange vinker og dytter, når vi kommer forbi dem.

De to kammeraters tur slutter efter planen den 23. august. Her har de i hvert fald booket flybilletter hjem til Danmark.

Man kan følge deres rejse 16.000 kilometer lange rejse på deres Facebook-side '2CV Rally'.