Voldsom brand i traktor

Der udbrød brand onsdag middag i en traktor i Løgten

Foto: Christian Drastrup

Foto: Christian Drastrup

Foto: Christian Drastrup

Foto: Christian Drastrup

Foto: Christian Drastrup

Foto: Christian Drastrup

1 af 6

Onsdag middag udbrød der brand i en traktor i Løgten, da en mand angiveligt var ved at pløje sin mark.

- Traktorføreren forsøger i første omgang at slukke branden selv og slår derved sin finger, som han kort efter tager på skadestuen med, da brandvæsenet dukker op, oplyser indsatsleder, Lasse Clemensen, fra Aarhus Brandvæsen til tv2oj.dk.

Flere naboer orienterede brandvæsenet om branden, hvorefter Aarhus Brandvæsen rykkede ud til marken på Hjelmagervej.

- Vi er der efter 12 minutter og har slukket branden efter 10. Traktoren stod på en hel åben mark, og der var derfor ikke nogen sandsynlighed for, at ilden kunne nå at sprede sig, men vi kunne se, at der var flere steder på marken, der allerede brændte, da vi ankom, siger Lasse Clemensen.

Stor eksplosion

Kort efter at ilden nåede traktoren, udbrød der en eksplosion.

- Der lød et stort bang, som kan lyde som at hele verden er ved at falde sammen, men det var blot dækkene, der eksploderede. Vi kender på nuværende tidspunkt ikke årsagen til branden, ilden kan have spredt sig til traktoren, men vi ved det ikke, siger indsatsleder Lasse Clemensen.

Udover dækkene [color=#333333" face="helvetica, arial, sans-serif]eksploderede [/color]køleren også, da den høje varme lagde et stort tryk.

Branden udløste så meget sort røg, at Aarhus Brandvæsen allerede fra Ringgaden i Aarhus kunne se røgen.

Traktoren udbrændte totalt, og branden på marken løb mange 100 meter, før brandvæsnet fik ilden slukket i både traktor og mark.