VM-feber eller ej? Der er delte meninger

Vi har taget temperaturen på VM-feberen til et fodboldstævne i Aarhus.

Søndag blev verdensmesterskaberne i fodbold skudt i gang. Men slutrunden deler vandene blandt fodboldfans i Danmark. 

Søndag blev der også afholdt indendørs fodboldstævne i Bellevuehallen i Aarhus. og selvom årets VM har været højst omdiskuteret på grund af sin placering i Qatar, var der stadig lidt VM-glæde at spore blandt nogle af spillerne.

- Jeg glæder mig til, at VM starter, for det er noget, man ser frem til hver fjerde år. Det er så bare lidt ærgerligt med de omstændigheder, der er med det. Men det kan man ikke gøre så meget ved nu, siger Christoffer Thomsen fra ASA fodboldklub.  

Blandede følelser

Det var dog ikke alle de fremmødte, der kunne mærke VM-feberen.

- Den er lidt blandet. Også fordi man har hørt så meget i Qatar om forskellige ting. Jeg har det personligt rigtig irriterende med, at det skal foregå dernede, fortæller Jan Pedersen fra Virup IF og fortsætter:

Jan Pedersen
quote
Jeg kan nok ikke undgå, at jeg skal følge Danmark. Man støtter selvfølgelig op om sit landshold
Jan Pedersen, Virup IF

- Jeg synes også, at det skulle være aflyst. Det er ikke andet end penge dernede, de tænker på. 

Han bliver bakket op af Johan Madsen fra Lads FC. 

- Det er nok ikke helt samme niveau (glæden red). Det er klart, jeg synes, at det er noget kontroversielt, at det skal være i Qatar og selve rammerne for det, er ikke noget, jeg er super glad for, siger han. 

Vil se Danmarks kampe

Selvom både Johan Madsen og Jan Pedersen er imod et VM i Qatar, så indrømmer de begge to, at de stadig kommer til at følge især Danmarks kampe.

- Det er klart, man bliver stadig ramt af VM-feberen, for det er Danmark, der skal spille. Og jeg tror, det er meget, at man støtter op om landsholdet herhjemmefra, man støtter ikke op om Qatar, siger Johan Madsen. 

Og selvom Jan Pedersen helst så turneringen helt aflyst, så kommer han også til at tænde fjernsynet, når Danmark på tirsdag spiller sin første kamp. 

- Jeg kan nok ikke undgå, at jeg skal følge Danmark. Man støtter selvfølgelig op om sit landshold. Jeg følger dem så godt, jeg kan. 


VIDEO: En flok fodboldfans fra Aarhus insisterer på at hylde landsholdet trods kritikken af styret i Qatar.