Verdensmesterskab blev fejret i aarhusiansk biograf

Fans fulgte med spænding det danske hold Astralis fra biografsal.

Triumfen i Polen kom efter en forrygende sæson. I 2018 stillede Astralis op i 17 store turneringer og sejrede i ti af dem (foto: Astralis/Twitter)

Det professionelle danske e-sporthold Astralis vandt søndag aften verdens største turnering i det taktiske skydespil 'Counter-Strike: Global Offensive'.

Sejren sikrede Astralis en kontant præmie på knap 3,3 millioner kroner. Det danske favorithold besejrede Ence fra Finland i finalen i Katowice i Polen. 

Læs også AGF satser på eSport-talenter og laver eget hold

TV2 ØSTJYLLAND var med i timerne op til sejren. Det foregik i Nordisk Film Biografer i Aarhus, hvor en masse fans af Counter-Strike var mødt frem for at følge de danske helte på et biograflærred.

02:28

Flere end 100 mennesker var mødt frem i Nordisk Film Biografer i Aarhus for at følge finalen i 'Counter-Strike: Global Offensive'.

Luk video

Fejrede fødselsdag med Counter-Strike

'Counter-Strike: Global Offensive' er langt fra kun et spil for professionelle. Det kan også være et spil, som 10-årige drenge hygger sig med.

Læs også ESport på skoleskemaet: Giver sårbare unge håb for fremtiden

Alexander Friis Mikkelsen var således i sit rette element, da han søndag fejrede sin 10-års fødselsdag med at spille 'Counter-Strike: Global Offensive' sammen med sine venner på en netcafé.

Det var Alexanders eget valg, at dagen skulle fejres med en skydegal mus i hånden. 

01:25

VIDEO: Alexanders mor, Jane Friis, har vænnet sig til, at spillet fylder en del i sønnens liv - og det er faktisk okay.

Luk video