Venstre: Drop nedrivning

Vil redde gammelt pakhus på Aarhus Havn

04:51

1 af 2

Det historiske Pakhus 27 på Aarhus Havn bør bevares, så havnearealerne ikke kun kommer til at bestå af glas, stål og cement.

Det mener politisk ordfører for Venstre i Aarhus Gert Bjerregaard. Står det til ham, skal pakhuset blive stående, selv om et byrådsflertal tidligere har besluttet, at det skal rives ned.

- Når bulldozerne har været på, så er det jo for sent. Vi appellerer til, at vi sætter os omkring bordet og taler tingene godt igennem, siger Gert Bjerregaard i et interview på TV 2 | ØSTJYLLAND.

Realdania spytter i alt 700 mio. kr. i at omdanne havnearealerne til et nyt byområde. For de penge skal der bl.a. anlægges en åben plads på det sted, Pakhus 27 ligger i dag.

Se: Skal pakhuset rives ned?

- Vi kommer ikke til at droppe samarbejdet med Realdania på det her område. Vi appellerer blot til, at vi tænker os grundigt om endnu en gang. Den forhandling deltager Venstre gerne i. Jeg tror, vi kan finde en løsning, hvor vi kan være her alle sammen, og hvor det giver fornuft for borgerne i Aarhus, siger Gert Bjerregaard.

Trods modstanden mod nedrivningsplanerne står rådmanden for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune Kristian Würtz (S) fast:

- Den plan, vi arbejder ud fra, er vedtaget af Aarhus Byråd efter en arkitektkonkurrence, som vi har lavet i fællesskab. Der er tale om, at vi fører byrådets vilje ud i livet. Vi kan ikke lave ændringer i denne type af aftaler, siger han.

Se interviewet med Venstres Gert Bjerregaard og Socialdemokraternes Kristian Würtz i videoen øverst i artiklen.