Vagtskifte er en populær påske-aktivitet: - Det er meget fascinerende

Mens Dronningen fejrer påske på Marselisborg Slot, kan man opleve vagtskifte hver dag klokken 12.

Området omkring Rosenporten på Marselisborg Slot i Aarhus er et populært sted at opholde sig her i påsken. Særligt ved middagstid.

Fordi Dronningen lige nu opholder sig på slottet, er parken lukket for offentligheden, der derfor ikke kan komme længere end til porten.

Til gengæld kan man få lov til at se gardernes vagtskifte hver dag, når klokken slår 12.

- Det er dejligt, siger Andreas Lyngholm Bjerregrav til TV2 ØSTJYLLAND.

Han er en af den kongelige livgardes største fans, og er derfor ofte at finde til vagtskiftet.

- Man skal passe godt på Dronningen, siger han.

Andreas Lyngholm Bjerregrav er stor livgarde-entusiast.
Andreas Lyngholm Bjerregrav er stor livgarde-entusiast.

Andreas Lyngholm Bjerregrav er langt fra den eneste, der har valgt at bruge en stund af sin påskeferie på at beskue garderne.

Blandt de øvrige fremmødte søndag var Martin Ørtenblad fra Hørning.

- Der var ikke så meget at lave alligevel, så kunne man lige så godt tage hen og se det her. Jeg synes, det er meget fascinerende og spændende, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Han kan snart se frem til, at rollerne bliver byttet rundt.

- Jeg er blevet optaget i livgarden. Det har været en drøm længe. At stå for majestæten og vide, at det, man gør, har stor betydning, siger Martin Ørtenblad.

Politiet er tilstede pga. restriktioner

Selvom vagtskiftet er et populært udflugtsmål blandt østjyder, så er folk overordnet set gode til at holde afstand og overholde forsamlingsloftet, lyder det fra Østjyllands Politi. 

- Folk forstår det godt efterhånden. Men det er klart, at der er mange mennesker, så der er indimellem nogle, der lige skal mindes om det, siger Chris Mose, der er vagtchef ved Østjyllands Politi, til TV2 ØSTJYLLAND.

Netop på grund af coronarestriktionerne er politiet til stede med en til to vogne og indsatsleder, når der er vagtskifte.

Dronningen maler påskeæg med familien.
Dronningen maler påskeæg med familien. Foto: Kongehuset

Sidste år blev Dronningens påskeferie på Marselisborg Slot aflyst på grund af coronapandemien, men i år er det altså lykkedes.

Også Kronprins Frederik og hans familie har været til stede på slottet i løbet af påsken. Det viser en række fotos, som Kongehuset har offentliggjort.

Hvor længe Dronningen præcist skal blive boende på slottet i Aarhus vides endnu ikke.