V-profil: Sag om politianmeldt ungetilbud er voldsom

- Det er grænseoverskridende og voldsomt, hvad der er sket på stedet, siger Gert Bjerregaard (V), efter at socialudvalget er blevet orienteret om politianmeldelse af kommunalt ungetilbud.

Onsdag aften modtog social- og beskæftigelsesudvalget i Aarhus Kommune en orientering fra socialrådmand Anders Winnerskjold (S) om, hvorfor kommunen har hjemsendt 12 medarbejdere, midlertidigt lukket et rådgivningstilbud for unge i Gellerup samt politianmeldt flere indtil videre ukendte forhold.

Det kom frem tirsdag, hvor Magistraten for Sociale Forhold og Beskæftigelse udsendte en pressemeddelelse om sagen, der ellers indtil videre er mørklagt for offentligheden.

quote Jeg kan sige, at det er grænseoverskridende og voldsomt, hvad der er sket på stedet

Gert Bjerregaard (V), gruppeformand og medlem af udvalget for sociale forhold og beskæftigelse

Gruppeformand samt medlem af social- og beskæftigelsesudvalget Gert Bjerregaard (V) havde krævet en redegørelse på udvalgsmødet, og den fik han.

- Jeg kan ikke komme tættere ind på redegørelsen, andet end at jeg kan sige, at det er grænseoverskridende og voldsomt, hvad der er sket på stedet, lyder det onsdag aften fra Gert Bjerregaard til TV2 ØSTJYLLAND.

Med ”stedet” henviser han til Kontaktstedet i Gellerup, som er et tilbud for unge i Gellerup, der kan få rådgivning om forskellige forhold såsom bolig, økonomi, ensomhed, misbrug og familieforhold.

Ved du noget? Tip os her

Tip os

Rådmand afviser at have anbefalet tavshed

Ifølge Gert Bjerregaard har rådmand Anders Winnerskjold onsdag aften bedt byrådspolitikerne om at holde tæt om sagen.

- Det jeg hører fra rådmanden er, at når en sag er overgivet til politiet til efterforskning, så er anbefalingen, at vi lader være med at fortælle, hvad der er sket, siger Gert Bjerregaard.

- Det handler jo ikke om, at de 12 medarbejdere skal udstilles, men at offentligheden skal vide, hvad der er foregået, mener Gert Bjerregaard (V).
- Det handler jo ikke om, at de 12 medarbejdere skal udstilles, men at offentligheden skal vide, hvad der er foregået, mener Gert Bjerregaard (V).

I en SMS afviser rådmand Anders Winnerskjold, at han har anbefalet udvalgsmedlemmerne ikke at udtale sig om sagen, og han vil heller ikke selv referere fra, hvad han betegner som lukkede udvalgsmøder.

Han skriver endvidere, at han ikke kommer til at sige noget om indholdet i politianmeldelsen, så længe politiet er i gang med efterforskningen.

quote Jeg mener godt, at jeg som byrådsmedlem vil kunne udtale mig i bredere termer om, hvad der er sket

Gert Bjerregaard

Forventer snart at kunne sige mere

Gert Bjerregaard mener, at offentligheden bør have kendskab til sagen, hvorfor han har bedt kommunens øverste jurist om at vurdere, hvad han og de øvrige medlemmer, der har modtaget redegørelsen, kan udtale sig om.

- Det handler jo ikke om, at de 12 medarbejdere skal udstilles, men at offentligheden skal vide, hvad der er foregået, siger Gert Bjerregaard og uddyber:

- Jeg mener godt, at jeg som byrådsmedlem vil kunne udtale mig i bredere termer om, hvad der er sket, siger Venstre-medlemmet med henblik på onsdagens orientering.

Han forventer derfor at kunne sige mere om sagen inden for nogle dage, når han har hørt fra kommunens jurist.

- Jeg er ret sikker på, at når jeg har mit juridiske notat, vil jeg kunne fortælle, hvorfor man har hjemsendt 12 medarbejdere i Gellerup.

Rådmand for sociale forhold og beskæftigelse Anders Winnerskjold (S) afviser at have anbefalet udvalget ikke at udtale sig om sagen. Han afviser samtidig selv at kommentere sagen.
Rådmand for sociale forhold og beskæftigelse Anders Winnerskjold (S) afviser at have anbefalet udvalget ikke at udtale sig om sagen. Han afviser samtidig selv at kommentere sagen.

Rådmand skal straks finde friske hænder

Gert Bjerregaard fik efter eget udsagn desuden resten af udvalgets opbakning til at bede rådmanden om straks at erstatte de hjemsendte medarbejdere med ansatte fra andre afdelinger.

- Der er tale om unge mennesker, nogle af dem på kant med loven, som vi hjælper i det her kontaktsted. Nu er der ingen, som kan tage hånd om de dem. Min bekymring er, at der kan ske det skred, at de måske kommer over i hænderne på nogle forkerte, siger Gert Bjerregaard og nævner socialforvaltningen eller området for børn og unge som muligheder.

- Det eneste, vi ikke skal gøre nu, er at sige, at det går nok, for det gør det ikke, siger Venstres gruppeformand.

I en SMS til TV2 ØSTJYLLAND skriver rådmanden, at han er opmærksom på sagen.

- Vi arbejder målrettet med andre forvaltninger og Østjyllands Politi om at sikre tilstedeværelse. Vi vurderer løbende situationen, skriver Anders Winnerskjold.

Ifølge Gert Bjerregaard er der grund til at være vågne lige nu.

- Min fornemmelse er, at der i øjeblikket er et skred i den forhærdelse, der er i vestbyen, og derfor har vi pligt til som byråd at handle på det her, siger Gert Bjerregaard.

280534-e81df121.jpeg
280534-e81df121.jpeg
partibogstav v
Venstre Aarhus kommune
Gert Bjerregaard
Født 26/6/1963 , Direktør
164887-1ef650d0.jpeg
164887-1ef650d0.jpeg
partibogstav a
Socialdemokratiet Aarhus kommune
Anders Winnerskjold
Født 27/9/1992 , Iværksætter