Stribe af bilrøverier i Århus

På én uge har tre ældre kvinder i Viby fået frarøvet deres biler. Der er dog ikke tale om en ny trend, beroliger politiet.

Det er ganske usædvanligt, at ældre kvinder bliver passet op og frarøvet deres bil. Ikke desto mindre er det sket for tre kvinder i Århus-forstaden Viby i den seneste uge.

Det skriver Århus Stiftstidendes netavis, stiften.dk.

Sidste mandag blev en 81-årig kvinde slået omkuld på gaden i Rosenhøj, da en mand forlangte hendes bilnøgler. Søndag formiddag var det en 78-årig kvinde, der blev frarøvet sin Toyota, som hun netop havde parkeret ved torvet i Rosenhøj.

Mandag gik det så udover en 74-årig kvinde. Hun parkerede ved 11-tiden sin bil ved sin villa i Rosenhøj, hvorefter hun steg ud og åbnede bagagerummet.

Pludselig kom en mand løbende imod hende. Han råbte meget højt og tildelte kvinden tre-fem knytnæveslag. Hun blev slået ned, men kom til hægterne og kunne ringe 112. Kort efter blev gerningsmanden anholdt i bilen på Christian X's vej, skriver stiften.dk

Den anholdte er af anden etnisk herkomst end dansk. Han bliver også sat i forbindelse med overfaldet på den 78-årige kvinde søndag. Tre unge var ellers til afhøring søndag, men Østjyllands Politi løslod dem kort efter.

Den anholdte fremstilles i grundlovsforhør tirsdag.

Ifølge Østjyllands Politi er det tre usædvanlige røverier - og ikke noget, der ligner en tendens.

- Jeg tror, det er noget, der foregår mellem ganske få personer. Det er ikke noget, vores ældre medborgere skal til at gå og være bange for, siger politikommissær Mogens Brøndum til stiften.dk.