Støtter nyt integrationsråd

Socialrådmand kaster penge i etablering

Social- og beskæftigelsesrådmand i Aarhus Kommune, Thomas Medom (SF), har nu besluttet at støtte etableringen af et nyt, frivilligt og uafhængigt integrationsråd med 10.000 kroner fra kommunens frivilligpulje.

Beslutningen sker i forbindelse med den årlige fordeling af frivilligmidler i Sociale Forhold og Beskæftigelse i kommunen.

- Det er indbegrebet af integration, når man tager sagen i egen hånd og insisterer på indflydelse, og det er stærkt, at det nye integrationsråd ikke sætter sig over i et hjørne og er sure, men i stedet engagerer sig i integrationsarbejdet. Det initiativ vil jeg gerne bakke op med både moralsk og kontant støtte, siger Thomas Medom (SF) i en pressemeddelelse.

Se: Integrationsråd genopstår

Samtidig har rådmanden besluttet at støtten til de frivillige indsatser i Aarhus Kommune skal skrues op. Opsparingen i kommunens socialforvaltning og ubrugt støtte fra 2013 øger den samlede frivilligpulje med 600.000 kroner i 2014, så der samlet er 2,8 millioner til uddeling. De penge fordeles over de næste fire år til organisationer, der laver frivilligt, socialt arbejde.

- Det er dejligt at se, at der virkelig er grøde i de frivillige miljøer på det sociale område. Antallet af ansøgninger stiger år for år, og jeg tager det som et udtryk for en stigende interesse for at gøre et relevant stykke frivilligt arbejde for udsatte medborgere i Aarhus, siger Thomas Medom.