Sportschef er stolt af Sara Slott: - Den perfekte idrætsudøver!

Skuffelsen var stor, da Sara endte sin karrieres sidste løb med et styrt i OL-semifinalen i Tokyo, men hun har efterladt sig et varigt aftryk i dansk atletik, lyder det fra sportschef i Aarhus 1900.

- Det er jo et antiklimaks i forhold til, hvad vi havde sat næsen op efter. Det er sådan lidt stille, tavshed, skuffelse – en trist afslutning på noget stort.

En sørgmodig Lars Nielsen måtte mandag se hækkeløber Sara Slott Petersen slutte sin karriere på smertelig vis, da hun ikke kom over en af de sidste hække og væltede i jorden.

Sportschefen i Sara Slott Petersens hjemklub, Aarhus 1900 Atletik og Løb, så løbet på nærmeste hold.

- Alt det, som Sara og Mikkel (Larsen, træner, red.) har arbejdet på, var gået op i en højere enhed lige ind til ottende hæk, hvor hun kommer for tæt på og rammer hækken på inderbanen.

- Det betyder, at hun kommer under sin egen hæk, og så er der kun én vej, og det er ned i jorden, forklarer han til TV2 ØSTJYLLAND.

TV2 Østjylland havde mandag Lars Nielsen med på en forbindelse fra Japan.

Den danske OL-delegations fanebærer slap med en hudskrabning på skinnebenet, og det kunne faktisk være gået endnu mere galt, hvis banen ikke var så drivvåd under de japanske regnskyer, mener Lars Nielsen.

Intet står dog mål med de mentale tæsk, Sara Slott Petersen har fået.

- Der er store følelser på spil, og det har der været hele vejen. Det her er den værst tænkelig måde at ende sin karriere på, så hun har brug for at være alene nu.

- Vi prøver at passe på hende og give hende den plads, hun har brug for. Hun har fået lidt at spise og er taget hjem, og der går sikkert flere timer, inden hun kan falde i søvn, siger Lars Nielsen.

Den aarhusianske løber havde allerede, inden OL skulle være afholdt i 2020, besluttet, at det skulle være hendes sidste konkurrence på topplan.

Omend smerteligt, blev mandagens semifinale i Tokyo dermed punktum i en stor karriere, der blandt andet kastede historiens eneste danske OL-medalje i atletik til en kvinde af sig i 2016, da hun vandt sølv.

- Saras karriere kan rent faktisk kun undervurderes. Hun har betydet rigtig meget og er i den grad en rollemodel på rigtig mange fronter. Både som atlet, som topeliteudøver, men også som person.

- Da hun kommer gående i mål, sidder der en fortvivlet ukrainer, der ikke ved, om hun har fået den plads, som Sara var gået efter - hende går Sara hen og trøster. Så selv i en svær stund viser Sara reelt, hvem hun er som menneske, siger Lars Nielsen.

Hvad er det for et tomrum, hun efterlader i Aarhus 1900, og hvad gør I ved det?

- Vi arbejder videre. Det gjorde vi efter de foregående, vi har haft med helt fremme på den internationale scene – Joachim (B. Olsen, red.) og Renata (Pytełewska-Nielsen, red.) og så videre.

- Dem har Sara lært af, og der er andre, der har lært af Sara, og nu er det deres tid til at påtage sig en opgave. Det er vi der til at hjælpe dem med.

Hvordan vil du karakterisere Sara Slott?

- Det kan siges meget simpelt. Den perfekte idrætsudøver!

VIDEO: Få et tilbageblik på Sara Slott Petersens lange og flotte karriere.