Horsenspige scorer guld ved OL

Anne-Marie Rindom fra Horsens har sikret Danmark den første guldmedalje ved OL i Tokyo efter en triumf i Laser Radial.

Anne-Marie Rindom er ny olympisk mester i sejldisciplinen Laser Radial.

Den 30-årige Horsens-pige sikrede sin guldmedalje i en nervepirrende medaljesejlads søndag morgen dansk tid.

Guldmedaljen er Danmarks første ved OL i Tokyo og den fjerde medalje ved legene indtil videre.

For at fejre sejren hoppede Anne-Marie Rindom i vandet, da hun var kommet i mål. DR´s reporter var på vandet og fangede hende umiddelbart efter.

- Det her har jeg drømt, siden jeg blev født. Fuck, det er så fedt. Det er det vildeste. Det var sådan et svært medal race. Men fuck, hvor er det vigtigt, at jeg holder det til sidst, lød det fra en tydeligt begejstret Anne-Marie Rindom.

Anne-Marie Rindom har allerede en lang liste af store præstationer bag sig. Blandt andet blev hun i både 2015 og 2019 verdensmester i Laser Radial, og i 2016 tog hun bronze ved OL i Rio.

Rindom havde inden medaljesejladsen syv point ned til sin nærmeste konkurrent, hollænderen Marit Bouwmeester, der vandt OL-guld i 2016 og er firedobbelt verdensmester.

På trods af flere problemer undervejs i konkurrencen lykkedes det søndag morgen dansk tid at sikre OL-guldet i Tokyo.
På trods af flere problemer undervejs i konkurrencen lykkedes det søndag morgen dansk tid at sikre OL-guldet i Tokyo. Foto: Cj Gunther / Ritzau Scanpix

Nærmeste konkurrent fik svær start

Netop Bouwmeester frygtede, at hun have tyvstartet, og derfor vendte hun straks efter starten sin båd for at undgå en diskvalifikation, og det gav Rindom et indledende forspring til rivalen.

Danskeren vendte som sekser ved første mærke og syver ved andet mærke, men Bouwmeester var også gået forbi, og så blev den sidste del af sejladsen neglebidende.

Bouwmeester skulle slutte fire pladser foran Rindom, men danskeren holdt sig tæt på hollænderen i den sidste fase, og guldduellanterne sluttede som nummer henholdsvis seks og syv, hvilket på grund af sejldisciplinens pointsystem var nok til dansk guld.

BLÅ BOG: Den olympiske mester Anne-Marie Rindom