Søren er baneløber og har svært ved at lade være: - Det er ligesom en afhængighed

23-årige Søren Emil Svendsen fra Aarhus har fået sammenlagt ti års karantæne og bøder på indtil videre 25.000 kroner for at løbe på banen under to Superliga-kampe.

Udgivet Opdateret
Her bliver Søren Svendsen ført ud af banen tirsdag den 30. maj, da AGF vandt 3-1 ude mod Randers FC. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Suset i maven.

Hjertet, der banker afsted inde bag klublogoet på den hvide trøje.

Tanken om, hvor vildt det er at forcere hegnet og løbe ind og stjæle fokus i en tv-transmitteret kamp. Og så den høje juplen og de mange tilråb fra tusindvis af tilskuere på tribunerne.

Søren Emil Svendsen prøver at beskrive, hvad det er, der nu to gange har fået ham til at løbe ind på banen og afbryde en fodboldkamp i Superligaen. Begge gange med AGF som det ene hold.

Først mod OB på Ceres Park i august 2021 og senest forleden mod Randers FC oppe i Randers.

Han når frem til, at det handler om spændingen og den adrenalin, der pumper rundt i ham, mens han filmer det hele med sin mobiltelefon og sender live på sin Facebook-side. Også når vagterne overmander ham og fører ham ud.

- Det er ligesom en afhængighed for mig. Første gang, jeg gjorde det, havde jeg tabt et væddemål med en kammerat. Lige siden har jeg drømt om at genopleve følelsen fra dengang, så jeg har vidst i de snart to år, der er gået, at jeg kom til at gøre det igen en dag, siger Søren Emil Svendsen til TV2 Østjylland.

Her kan du se den video, Søren filmede under sit baneløb i Randers tirsdag den 30. maj:

Bøder på 25.000 kroner indtil videre

Dengang i august 2021 fik han to års karantæne til alle kampe i Superligaen, og derudover fik han først en bøde på 10.000 kroner af AGF. Så fik han en tilsvarende bøde fra DBU og til sidst en hilsen fra politiet på 5000 kroner og en dom for husfredskrænkelse.

Forleden fik han at vide, at han nu har otte års karantæne fra samtlige kampe i Superligaen, og han venter på at se, hvor stor en bøde han får den her gang. Både fra klubben, DBU og politiet.

- Det er mange penge, men jeg må være ærlig og sige, at det var pengene værd. Så vildt er det for mig at gøre det her, og derfor tror jeg heller ikke, jeg har gjort det for sidste gang. Det kender jeg mig selv godt nok til. Næste gang skal det bare ikke være her i Danmark, siger 23-årige Søren Emil Svendsen.

Han vil gerne se, hvordan det føles at være baneløber i verdens bedste liga, den engelske Premier League.

Søren har for nylig fået at vide, at han har fået otte års karantæne fra samtlige danske Superliga-kampe. / Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Fortryder du noget bagefter?

- Kun, hvis det kommer til at få sportslige eller økonomiske konsekvenser for AGF, for jeg elsker klubben og har altid holdt med den. Hvis min gerning på nogen måde har skadet AGF, vil jeg hermed gerne sige undskyld, siger Søren Emil Svendsen.

- Det påvirker mig også lidt, når jeg kan se, at andre AGF-fans skriver negativt om mig i kommentarspor, og jeg har fået over 200 beskeder bagefter, men alle havde jo følelserne uden på tøjet, da jeg løb på banen oppe i Randers. På grund af stillingen i ligaen på det tidspunkt. Jeg tvivler på, at der er nogen, der stadig tænker på den hændelse, nu da vi har vundet bronzemedaljer.

Jeg ved jo lige så godt som alle andre, at det er forkert og dumt, men jeg kan sgu ikke lade være
Søren Emil Svendsen

Men hvordan har du det med at blive råbt af folk, der synes, du gør noget helt forkert?

- Jeg har lyst til at sige, at det ikke rører mig, men det er med blandede følelser, for det gør da ét eller andet. Jeg ved jo lige så godt som alle andre, at det er forkert og dumt, men jeg kan sgu ikke lade være. Det er derfor, at jeg siger helt åbent, at jeg nok kommer til at gøre det igen, siger Søren Emil Svendsen.

Han fortæller desuden, at da han blev sluppet fri af vagterne i Randers, lukkede de ham ud et sted, hvor hjemmeholdets fans holdt til.

Det endte ifølge Søren med, at cirka 20 Randers-tilhængere løb efter ham, så han måtte løbe tilbage og springe over et hegn for at få beskyttelse af det politi, der lige havde sigtet ham for baneløber-turen.

Redaktionel note

TV2 Østjylland har valgt at lade Søren Emil Svendsen fortælle sin historie her, for at give et indblik i tankerne bag en handling, der ofte bliver kritiseret og desuden fravalgt af tv-producenterne, som undlader at vise billeder af baneløbere.

Umuligt at undgå baneløbere

Hos Randers FC fortæller Jesper Hansen, ansvarlig for kampafviklingen, at hvis Randers FC får en bøde fra DBU efter Søren Emil Svendsens baneløb, vil klubben køre en civil retssag mod ham.

- Det er sådan, vi håndterer det, Når det er sagt, er det ikke noget stort problem hos os med folk, der kommer ind på banen. Vi har kun haft den ene episode her i år, og så havde vi én, da vi mødte Galatasaray i august 2021, siger Jesper Hansen.

- Vi har ikke hegn hele vejen rundt om banen, og der sidder 9000 mennesker på tribunerne, så hvis folk vælger at bryde en regel i fuld bevidsthed, er det svært for os at gøre noget ved det. Det svarer til at få til opgave at sikre, at ingen nogensinde kører for stærkt ude på vejene. Det kan man ikke, siger Jesper Hansen.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her