Søndag afholdes der DM i cykelcross i Aarhus - én vigtig ting kommer dog til at mangle

De seneste corona-restriktioner betyder, at DM i cykelcross 2021 bliver afholdt uden tilskuere.

Trods restriktioner og forsamlingsforbud afholdes der søndag DM i cykelcross i Aarhus på og omkring Aarhus Cykelbane. Det bliver dog ikke helt, som arrangørerne havde håbet, da de i december måned overtog mesterskabet, som efter planen skulle have været afholdt i Vejle. 

- Da nedlukningen kom, var der allerede 150, som have købt billet, og dem ville vi gerne have sat en masse tilskuertrapper op til, men det kommer vi ikke til at gøre nu, for det må vi ikke med de nye retningslinjer, lyder det fra arrangør Joachim Parbo fra Grote Prijs CK Aarhus til TV2 ØSTJYLLAND. 

Da Vejle i december måned trak som DM-arrangørere, og Grote Prijs CK Aarhus sammen med Cykel Klubben Aarhus i stedet meldte sig på banen, var der i forvejen begrænsninger på i forhold til antallet af publikum, men med de seneste corona-restriktioner, som blev meldt ud på et pressemøde tirsdag, bliver det nu et DM helt uden tilskuere. 

- Åh nej ikke nu igen, tænkte jeg, fortæller Joachim Parbo. 

- Vi havde i forvejen lavet et stort stykke planlægningsarbejde, og nu skulle vi så arbejde for at holde tilskuerne væk også. Det er en lidt spøjs opgave, siger han. 

For at holde tilskuere væk bliver der blandt andet indsat corona vagter. Derudover er en stor del af de programsatte løb også aflyst. På den måde bliver det kun eliten, der får lov at køre: Herre og damer samt U23.  

Det er her ved Aarhus Cykelbane, at DM i cykelcross søndag skal afholdes. Foto: Joachim Parbo
Det er her ved Aarhus Cykelbane, at DM i cykelcross søndag skal afholdes. Foto: Joachim Parbo

Men hvad har I gjort for at undgå, at der opstår smitte blandt rytterne? 

- Vi har meldt ud, at alle skal være testet på forhånd - både jury, ryttere, rytternes hjælpere og presse. Desuden er der ingen omklædningsrum åbne, og så foregår det hele heldigvis over et stort geografisk område og udenfor, siger Joachim Parbo. 

Ruten, som rytterne skal ud på, er nemlig hele 2,8 kilometer lang. 

Går glip af mellem 300 og 400 tilskuere 

Ifølge arrangøreren kommer de til at gå glip af mellem 300 og 400 tilskuere, men til deres held bakker mange af tilskuerne op om arrangementet, selvom de ikke kan se det live, fortæller Joachim Parbo.

- De har alle fået tilbudt at få refunderet deres billet, men tæt på 25 procent af dem har skrevet, at de gerne vil donere den. Det samme gælder mange af de ryttere, som har fået aflyst deres løb. Mange af dem har også doneret deres startgebyr. 

Og selvom det er tilladt at ærgre sig over at gå glip af muligheden for at opleve kobjælder, fest og mudder live, så har man stadig mulighed for at se med. Arrangørerne har nemlig sikret 2 timers TV-dækning, som kan ses på TV-kanalen SPORT LIVE.  

Og trods de manglende tilskuere, så lover arrangørerne at sørge for, at stemningen er, som var det et hvilket som helst andet cykelløb.  

- Vi har sørget for, at det hele ligner et topsport-arrangement på internationalt niveau, og så sørger vi for at stresse rytterne med musik og speak, så de får fornemmelsen af, at det er et rigtigt cykelløb. Det er vigtigt, at konkurrencen ligner det, som de møder normalt, siger Joachim Parbo. 

Hvad er cykelcross?

Og det er spændende profiler, der er til start i de tre klasser, oplyser Danmarks Cykle Union på deres hjemmeside

På herresiden ses rytterne som Jonas Lindberg og den forsvarende danske mester Sebastian Fini. 

I U23 klassen ses ryttere som Oliver Vedersø Sølvhøj, der for blot halvanden måned siden kørte sig til en flot 11. plads ved sit første World Cup i tjekkiske Tabor og den forsvarende danske U23-mester, Joshua Gudnitz. 

Blandt de deltagende ryttere i dame eliteklassen, deltager Caroline Bohé, der er forsvarende dansk mester. 

Det første løb starter klokken 12.50, hvor det er U23 og dameeliten, som bliver sendt afsted. Det er første gang siden 2010, at Aarhus er værtsby for DM i cykelcross. 


Vaccine

Regionsrådsformand om vaccinekaos: - Alt for mange får invitationer

DorteMandrup_Aarhus_Strata_v1_Copyright by KVANT-1.jpg[5]

Markant byggeri på vej ved Aarhus Ø

Pia Ebdrup ny

play Pias tænder smuldrer væk - har fået regninger for 150.000 kr.

img_0509.jpg

Efterskoleelever strejker: Stine vil have garanti for genåbning

image00006

play Video: Få en eksklusiv rundtur på spritny hurtigfærge

melissa og julia grenaa gymnasium 2

På trods af lave smittetal: Julia og Melissa må stadig ikke komme i skole