Slut med forvirring: Hvad skal svømme-stadion hedde?

Aarhus Svømmestadion skal have nyt navn, der bedre dækker alle de aktiviteter, som idrætscentret rummer

Her ses Aarhus Svømmestadion fra Ingerslevs Boulevard. I forlængelse af svømmehallen er der bagved to store idrætshaller. Foto: Google Street View

Aarhus Kommune har nu startet en navnekonkurrence. Aarhus Svømmestadion på Frederiksbjerg skal nemlig have et nyt navn. Et navn, som bedre dækker de mange forskellige sportsaktiviteter, som finder sted i bygninger.

Det er nemlig langt fra kun vandaktiviteter, man kan dyrke i bygningerne på Ingerslevs Boulevard i det centrale Aarhus. 

- Det virker helt forkert at invitere til håndbold, gymnastik og basketball på et svømmestadion. Så jeg mener, det er på tide, at vi finder et nyt navn, som meget bedre fortæller om det spændende og alsidige sted, vi har midt i Aarhus, siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad i en pressemeddelelse.

Læs også Aarhusiansk svømmebassin bliver genåbnet

Udover både udendørs og indendørs svømmebassiner har Aarhus Svømmestadion i mange år også rummet en stor idrætshal, og tilbage i 2005 udbyggede man med endnu en. Men på trods af at stedet nu er et mere samlet idrætscenter, valgte man at fastholde navnet. Altså lige indtil nu.

- Det er helt oplagt, at vi skal finde et mere passende navn. Jeg ser frem til, at vi nu sammen med brugerne og resten af Aarhus får fundet det helt rigtige navn, som forhåbentlig giver endnu flere lyst til at gøre brug af stedets alsidige muligheder, siger Rabih Azad-Ahmad.

Læs også Her er den nye svømmetrend

Det er brugere og personale på stedet, der har ønsket et nyt navn til Aarhus Svømmestadion, da de jævnligt oplever, at det skaber forvirring. Derfor skal det nye navn dække over de samlede aktiviteter på stedet, mens svømmehallen beholder navnet Aarhus Svømmestadion.

Hvis du har en god idé til et navn, kan du indsende det her.

Og bliver lige netop dit navn valgt, vinder du et gavekort til Aarhus Svømmestadion eller en af kommunens andre svømmehaller.

Det nye navn offentliggøres til oktober, og du kan nå at bidrage med dit forslag frem til den 12. september.

02:14

VIDEO: Efter en større renovering åbnede Aarhus Svømmestadion igen tilbage i november 2016. Det kan du se mere om her.

Luk video