Her er den nye svømmetrend

Aarhusiansk svømmehal tilbyder træningsarmbånd

00:29

1 af 2

Mange danskere bruger i dag forskellige træningsapplikationer til at holde øje med for eksempel deres cykel- og løbetur.

Nu får svømmerne samme mulighed for at få data omkring deres armtag i bassinnet.

Det kan ske hos Aarhus Svømmestadion, som er den fjerde svømmehal i Danmark, der tilbyder armbåndet Swimtag. Armbåndet indeholder en chip, som indsamler oplysninger omkring svømningen.

Swimtag kan blandt andet måle, hvor mange kalorier, man forbrænder, registrere ens svømmestil og tælle antallet af baner, man når at svømme.

Armbåndet er et tilbud til alle former for svømmere lige fra elite- til motionssvømmere, lyder det fra Aarhus Svømmestadtion.

For eksempel elitesvømmere kan bruge armbåndet mere detaljeret til at tælle antallet af armtag pr. bane og hvor meget tid i bassinet, der bruges på henholdvis svømning og pauser.

Swimtag er i dag udbredt i England, hvor det har haft stor succes og er også nået til Norge, Spanien og nu Danmark:

- Vi vil gerne være med på denne her trend. Vi synes, det er en god måde at motivere svømmere på, så de måske svømmer lidt ekstra og får forbrændt lidt ekstra kalorier, siger livredder Torben Rehder fra Aarhus Svømmestadion til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Efter endt svømning kan brugerne aflæse deres data på swimtag.com, hvor de også kan sammenligne og konkurrere med andre svømmere i Danmark og udlandet.

Du kan høre, hvordan armbåndet fungerer i videoen øverst i denne artikel.