Rasmus tjener penge på at vise sin nøgne krop - nu vil ingen se den
Det kan være svært at være iværksætter i denne tid - særligt hvis man lever af at vise sin nøgne krop til store forsamlinger.
Normalt ville en lørdag være ekstrem travl for iværksætteren Rasmus Grøn Jakobsen. I sommer startede han nemlig en virksomhed, der arrangerer polterabend, bryllupper og lignende, hvor han er croquismodel.
Men det har coronakrisen sat en stopper for. Eftersom man for tiden ikke må være flere end ni personer samlet, er det nemlig de færreste, der holder arrangementer.
- Jeg står nøgen foran pigerne, de tegner mig, og de maler på min krop, så jeg er et levende lærred. Og bodysushi, hvor de spiser af mig, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.
Manglen på begivenheder, hvor kvinder kan male hans nøgne krop eller spise sushi af selvsamme, har kostet ham så dyrt, at han blev nødt til at flytte hjem til sine forældre.
- Jeg havde en forventning om, at jeg kunne have en indtægt på noget, der ligner 40.000 kroner månedligt inklusiv moms.
For kunderne, der ellers havde booket ham, aflyser på stribe.
- De sender en sms typisk, og så skriver de, at på grund af corona og regeringens tiltag, kan vi ikke holde polterabend alligevel, siger han.
Derfor havde han håbet på hjælp. Den hjælp, der så er vedtaget nu, hjælper ham bare ikke, fordi hans virksomhed ikke kan dokumentere en indtægt for sidste år, som det kræver for at kunne få hjælp.
- Han står jo ikke bedre eller ringere end 10.000 andre virksomheder. Jeg havde gerne set, at der havde været hjælpepakker, der fokuserede på indtjening, men det er der bare ikke, lyder det fra Marc Perera Christensen, der er direktør for Erhverv Aarhus, til TV2 ØSTJYLLAND.
For nuværende er der intet, Rasmus Grøn Jakobsen eller andre virksomheder i samme position som ham kan gøre, og folketingsmedlem Malte Larsen (S) ved ikke, om det i fremtiden bliver bedre.
- Der er ingen, der siger, at vi er i mål med de hjælpepakker, for vi vil gerne kigge på og understøtte sunde virksomheder, så der også er arbejdspladser at vende tilbage til, når vi når på den anden side af denne krise, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.
Men frygten for, om plattenslagere kunne misbruge yderligere hjælpepakker ligger også og lurer:
- Det er en tanke, der også har strejfet mig. Vi er nødt til på en eller anden måde at sikre, at vi forvalter pengene på en ordentlig måde, for der er også en regning, der skal betales, når vi er på den anden side af krisen.