Rådmand: - Det er kun naturligt at plejehjemsbeboere vaccineres først

Det er det mest naturlige i hele verden, at plejehjemsbeboerne får coronavaccinen som de første. Det mener rådmand for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune Jette Skive (DF).

På søndag den 27. december klokken ni vil fem danske plejehjemsbeboere på samme tid blive de første i Danmark til at modtage den nye coronavaccine.

Der er udvalgt et plejehjem i hver af de danske regioner, der skal modtage vaccinen som de første. Her i vores region er valget faldet på Plejehjemmet Ankersgade i Aarhus. 

Og det er det mest naturlige i hele verden, at det er plejehjemsbeboerne, der modtager vaccinen som de første. I hvert fald hvis man spørger rRådmand for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune Jette Skive (DF).

- Det har de jo simpelthen fortjent, for de har nu siddet indespærret på deres stuer i ni måneder og måtte vælge hvilke af deres børn de ville se. Jeg synes virkelig det er de svageste, der har skullet bære det tungeste læs, og det kan kun gå for langsomt med at få dem vaccineret nu, siger Jette Skive til TV2 ØSTJYLLAND. 

Det er her på plejehjemmet Ankersgade i Aarhus, at den første østjyske borger på søndag klokken ni vil blive vaccineret mod COVID-19.
Det er her på plejehjemmet Ankersgade i Aarhus, at den første østjyske borger på søndag klokken ni vil blive vaccineret mod COVID-19. Foto: Google Maps

Forståeligt men principielt ligegyldigt at starte i Aarhus

For Jette Skive har Region Midtjyllands valg af netop det aarhusianske plejehjem ikke den store betydning.

- Principielt betyder det ikke noget, at vi starter med vaccinationen her i Aarhus. Det er hele landet der skal have den, og jeg håber, at det snart bliver aktuelt for alle landets borgere at blive vaccineret, siger Jette Skive.  

Men selvom det ikke har stor betydning, hvem der bliver først, så kan hun alligevel godt følge regionens bevæggrunde for valget.

- Det giver alligevel god mening, at vi i Aarhus er de første, da vi jo er de største på denne side af bæltet, og da vi har det højeste smittetryk. Og lige netop her stiller vi os med glæde til rådighed, siger Jette Skive. 

Frontpersonale bliver vaccineret som de næste

I første omgang modtager Region Midtjylland ca. 2000 vaccinedoser. Udover interesserede beboere på 15 plejehjem i Aarhus, udvalgt på baggrund af aktuelt smittetryk, bliver vaccinerne tilbudt til udvalgt sundhedspersonale i både kommuner, region og lægepraksis, der i arbejdet er tæt sammen med de mest sårbare borgere. Det skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

- Jeg tænker på, hvad det betyder for personalet, at de nu får en chance for at sikre sig mod smitten, mod at smitte andre borgere og ikke mindst mod at smitte deres egen familie. Det er i høj grad et lille prik med meget stor betydning, siger regionsrådsformand i Region Midtjylland, Anders Kühnau (S).

Regionsrådsformand i Region Midtjylland, Anders Kühnau (S).
Regionsrådsformand i Region Midtjylland, Anders Kühnau (S). Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST
Thomas Bloch Ravn - Museumsdirektør i Den Gamle By

play25 år som museumsdirektør: - Den Gamle By er de umulige projekters museum

Videokonsultation

Videokonsultation med lægen har gjort sit indtog under corona

fartkontrol

Fra i dag: Færdselsindsats mod alle

Per Zeidler

Ekspolitiker tiltalt i ny sag om rufferi: Tjener stadig på gangbangs

Dresslab

play SoMe-shopping vinder frem: - Det allerbedste er, at jeg har en kommunikation med mine faste kunder

e-boks

playSF vil forbyde beskeder fra det offentlige i ferier og weekend