Østjysk plejehjem blandt de første til at modtage coronavaccine

Når vi i Danmark begynder at vaccinere mod COVID-19 den 27. december vil det være plejehjem i særligt hårdt ramte kommuner, der bliver de første. Plejehjemmet Ankersgade i Aarhus er blandt dem.

Lastbilerne med coronavacciner ankommer til Statens Serum Institut allerede den 26. december, det fortæller Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på dagens pressemøde om vaccinationsplanerne. 

Allerede dagen efter ankomsten den 27. december vil de første danskere blive vaccineret. Det er beboerne på fem udvalgte plejecentre i Danmark, der modtager vaccinen som de første. 

Der er tale om følgende plejehjem, hvor et enkelt østjysk ældrecenter er med:

- Kærbo i Ishøj

- Blomstergården i Slagelse

- Birkebo i Aalborg

- Ankersgade i Aarhus

- Ældrecenter Øst i Odense

Plejehjemmet Ankersgade er klar til vaccination

På Plejehjemmet Ankersgade bliver de altså blandt de første i Danmark, der skal prøve kræfter med at vaccinere beboerne, men det er de ifølge plejehjemmets forstander helt klar til.

- Vi har indrettet et vaccinationslokale og et observationslokale, så vi kan få beboerne igennem i en lind strøm med behørig afstand, og så regner vi ellers bare med, at det hele glider den dag, siger forstander for Plejehjemmet Ankersgade i Aarhus, Dorthe Malling Nielsen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Plejehjemmet har 87 boliger og mere end 90 borgere, der alle skal vaccineres på søndag den 27. december, medmindre de ikke ønsker det.

Desuden vil der også være mellem 20 og 30 medarbejdere på arbejde den 27. december, der ligeledes vil få tilbuddet om en vaccine.

Og med vaccinationen på plads håber plejehjemmets forstander, at de snart igen kan åbne dørene for de mange pårørende og frivillige, der i lang tid ikke har måtte komme og gå, som de plejer.

- Jeg håber, vi får hverdag tilbage, og forhåbentlig vender trygheden også tilbage for personalet, for de har jo også gået med en konstant bekymring og gjort alt, hvad de overhovedet kan for at passe på vores beboere, siger Dorthe Malling Nielsen.

Dorthe Malling Nielsen er forstander på Plejehjemmet Ankersgade, der bliver det første i vores landsdel til at modtage den nye coronavaccine.
Dorthe Malling Nielsen er forstander på Plejehjemmet Ankersgade, der bliver det første i vores landsdel til at modtage den nye coronavaccine.

Vaccination vil foregå samtidig

Sundhedsstyrelsen har aftalt med de danske regioner, at alle begynder at vaccinere 27. december klokken 9 for at undgå et ræs om at komme først.

- Der er ikke tale om dét første stik, men de første stik, siger Søren Brostrøm på dagens pressemøde.

Han understreger desuden, at alle danskere vil få tilbudt en vaccine.

Plejehjem valgt efter smittetryk

Når det er beboere på netop Plejehjemmet Ankersgade, der som de første får vaccinen, så er det fordi smittetrykket i øjeblikket er højere i Aarhus Kommune end i resten af regionens kommuner. Og fordi plejehjemmet er et af kommunens største. Det skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

- Jeg glæder mig virkelig på vegne af de ældre medborgere, som snart kan blive vaccineret og dermed med små skridt kan vende tilbage til en mere almindelig hverdag. Jeg tror, alle kan mærke en stor lettelse over, at vi når til et vendepunkt i pandemien - også selvom det endnu er for tidligt at åbne samfundet, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Formand for regionsrådet i Region Midtjylland, Anders Kühnau (S).
Formand for regionsrådet i Region Midtjylland, Anders Kühnau (S). Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

Også borgmester i Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard er meget tilfreds med, at de første vacciner, men minder også om, at det ikke betyder, at vi kan slække på de gældende restriktioner. 

- Med den første vaccination når vi et afgørende vendepunkt i vores kamp mod corona-virus. Forud venter nogle travle måneder, som vil kræve en fortsat stor indsats af vores dygtige sundheds- og plejepersonale. Samtidig er det stadig vigtigt at understrege, at vi alle har et ansvar for at holde fast i de gode vaner, begrænse smitten og dermed hindre sygdom og flere dødsfald, inden vaccinen er helt udbredt, siger Jacob Bundsgaard (S). 

Jacob Bundsgaard (S) er borgmester i Aarhus Kommune
Jacob Bundsgaard (S) er borgmester i Aarhus Kommune Foto: Niels Christian Vilmann - Ritzau Scanpix

OPDATERES...

Grenaa Sygehus akutklinik

Akutklinikker genåbner

Retten i Aarhus

Konen tog sin mand på fersk gerning - misbrugte steddatteren

20180728-135225-a_28mb.jpg

Universitet til udvekslingsstuderende: Genovervej om I vil afsted

minimumsnomeringer Asylgades Børnehus børnehave Skanderborg

Forslag: Gratis flyverdragter til alle pædagoger

Allan Jensen

playAllan forarget over prisstigning på drikkevarer til dement kone: Nu er der håb

Eva Secher Mathiasen

Corona har ramt danskerne på psyken