Festarrangør har efter 5 måneder ikke fået udbetalt en krone fra hjælpepakkerne

Tålmodigheden er ved at være opbrugt hos festarrangør Søren Broberg Johansen, der nu på femte måned venter på at få udbetalt støtte fra staten gennem hjælpepakkerne.

Normalt plejer Savværket at have op mod 1000 mennesker samlet til julefrokost i sine lokaler i Højbjerg. I år har de haft nul.

Nul og niks er også, hvad Savværket har modtaget fra hjælpepakkerne. Selvom coronarestriktionerne har ramt virksomheden hårdt, er det indtil videre blevet til to afslag, og en tredje ansøgning, der endnu er ubesvaret.

- Vi har været igennem et forløb, hvor vi nu på femte måned venter på at få udbetalt de her faste omkostninger for juli og august måned, som vi søgte om den fjerde august, siger Søren Broberg Johansen, der er partner i Savværket, til TV2 ØSTJYLLAND.

Savværket får ellers at vide, at de har ret til at få del i de corona-hjælpepakker, Folketinget har vedtaget.

- Vi får at vide, at vi har søgt under forkerte restriktioner, eller at vi skal søge under andre restriktioner. Vi får sådan set også at vide, at vi er berettiget til de her kompensationsordninger, vi skal bare lige søge på en anden måde, siger Søren Broberg Johansen.

Og det kan ikke være jer, der kommer til at sende nogle mangelfulde oplysninger med, siden I får afslag på de her ansøgninger?

- Det kunne det jo i princippet godt, men så var det nok det, vi havde fået tilbagemelding på fra Erhvervsstyrelsen. Det er sådan set næsten umuligt at lave ansøgningen uden at indsende de dokumenter, der skal til, og det er heller ikke det, der har været argumentet.

Politiker: - Det er ubegribeligt

Det er især den lange svartid, der frustrerer Søren Broberg Johansen.

- Jeg er sikker på, at de i Erhvervsstyrelsen kæmper det bedste, de har lært, for at følge med i det her. Men svartiden presser virksomhederne i en grad, der på nuværende tidspunkt er ved at være kritisk for rigtig mange virksomheder, siger han.

Den seneste ansøgning, Savværket har sendt til Erhvervsstyrelsen, er på 700.000 kroner.

- Det ville klæde vores Folketing at sørge for, at hjælpepakkerne lever op til deres navn og rent faktisk kommer ud at hjælpe, siger Søren Broberg Johansen.

Ifølge ham har Savværket brugt tusindvis af kroner på gennemarbejdede revisorerklæringer, så efter hans mening burde det være relativt simpelt at udbetale pengene.

Fakta om hjælpepakker

De Konservatives Mona Juul er en af de politikere, der har været med til at forhandle aftalerne om hjælpepakkerne på plads. Hun er rystet over, at Savværket har ventet så længe, som de har.

- Jeg synes også, det er ubegribeligt. Vi har jo kæmpet benhårdt for at få stablet de her hjælpepakker på benene. Hver evig eneste gang, der har været restriktioner, har vi siddet der nat og dag for at sikre, at der rent faktisk kom hjælp ud til de virksomheder, der er ekstremt hårdt ramt af restriktioner, siger Mona Juul (C) til TV2 ØSTJYLLAND.

VIDEO: Det er gået hurtigt med at få vedtaget corona-hjælpepakker i Folketinget. Men desværre går det ikke hurtigt når pengene skal udbetales til virksomhederne. Det aarhusianske firma Savværket søgte om at få del i hjælpepakkerne helt tilbage i august. De har også fået at vide de er berettiget til at få dækket deres faste udgifter. Men her næsten fem måneder senere har de ikke fået en eneste krone udbetalt.

Malte Larsen, der er medlem af Folketingets erhvervsudvalg for Socialdemokratiet, erkender, at sagsbehandlingen ikke fungerer tilfredsstillende.

- Der er bestemt også ting, jeg skal have fulgt op på, og også allerede har gjort, sådan at man i ministeriet får en lidt mere smidig sagsekspedition i sådan nogle sager, der virker så oplagt som Sørens her. Han er vist desværre faldet imellem nogle stole, men det er jo ikke godt nok, siger Malte Larsen (S) til TV2 ØSTJYLLAND.

Retten i Aarhus

Konen tog sin mand på fersk gerning - misbrugte steddatteren

Skærmbillede 2021-01-18 kl. 16.23.42

Hjemmeskoling er ikke kun skidt: Trine kommer tættere på sine børn

20180728-135225-a_28mb.jpg

Universitet til udvekslingsstuderende: Genovervej om I vil afsted

minimumsnomeringer Asylgades Børnehus børnehave Skanderborg

Forslag: Gratis flyverdragter til alle pædagoger

Allan Jensen

playAllan forarget over prisstigning på drikkevarer til dement kone: Nu er der håb

Eva Secher Mathiasen

Corona har ramt danskerne på psyken