Prø-li-å-hør-hær!: Nu kan du blive danmarksmester i brok

I Aarhus bliver Danmarks formentlig første 'brokbar' afholdt, hvor du blandt andet kan konkurrere i at blive aftenens brokkerøv.

Er du også irriteret over letbanen og AGF? 

Så har du nu muligheden for at komme ud med alt dit brok til andre ligesindede. Danmarks første 'brokbar' skal nemlig afholdes i Aarhus. 

Kom lad os brokke os, synger Steffen Brandt i TV-2-sangen med det samme navn. Og det er lige præcis det, der er lagt op til her. Et kollektivt brokkeri-anfald. 

Den gyldne murbrok

Til arrangementet vil der blive afholdt diverse konkurrencer inden for brok-kunstarten, inden aftenens 'brokrøv' til sidst skal kåres. 

Og så vil du selvfølgelig få dit navn på den gyldne murbrok. 

Bag arrangementet står blandt andet Jesper Kirkegaard. For ham kom ideen efter et møde på hans arbejde.

Det er her på Teatret Svalegangen, at Brokbaren afholdes til marts. Teatret ligger på Rosenkrantzgade i det centrale Aarhus.
Det er her på Teatret Svalegangen, at Brokbaren afholdes til marts. Teatret ligger på Rosenkrantzgade i det centrale Aarhus. Foto: Google Street View

- En leder sagde, at vi i 2022 skulle være mere positive og brokke os mindre. Det første der skete var, at mine kollegaer stimlede sammen og sagde, 'har du hørt det? Nu må vi ikke brokke os mere!'. Det var som om en stor rettighed, var blev taget fra dem, fortæller Jesper Kirkegaard til TV2 ØSTJYLLAND. 

Få åbnet ventilen

Jesper Kirkegaards første ide var at omdanne fredagsbaren på hans arbejde til en brokbar. I samarbejde med nogle venner udviklede ideen sig dog hurtigt til at skulle være en mere åben begivenhed. 

Derfor kontaktede vennerne Teatret Svalegangen, hvor den første brokbar skal afholdes. Her kan man opleve genre som improvisationsbrok, open-brok, brok n’ roll, klassisk retro-brok og aktualitets-brok.

Vennerne har dog ambitioner om mere. 

- Ideen er, at det skal være en fast månedlig dag. Og måske også en ting, hvor vi tager rundt til andre byer. Vi tror på, at der er brug for et sted, hvor man kan åbne ventilen, og hvor der ikke er krav om positivitet, siger Jesper Kirkegaard. 

Brok er sjovt

For Jesper Kirkegaard er der lighedstegn mellem brok og sjov. Det skal derfor ikke tages så alvorligt, når nogen står på scenen og åbner for ventilen.

- Brok er bare sjovt. De to gamle mænd i Muppets (Muppet Show, red.), der bare sidder og brokker sig, er også klart de sjoveste, siger han. 

Derfor håber han også, at folk går fra arrangementet med en god oplevelse. 

- Vi håber først og fremmest, at folk får en sjov aftenen. Vi håber, at de får lettet låget uden, at der var nogen, der sagde, at 'nu skal vi også finde en løsning'. Og så har vi en plan om, at vi skal have udviklet broklovens 10 bud, siger Jesper Kirkegaard.

Hvis man skulle have lyst til at stille op til brok-arrangementet, men ikke ved, hvad man skal brokke sig over, så har Jesper Kirkegaard nogle gode bud. 

- Der er nogle emner, som er meget Aarhus-baserede. Der er letbanen, og så har coronaen også bragt med sig, at vi alle skal brokke os en gang i mellem. Og så selvfølgelig AGF.

Brokbaren afholdes for første gang den 17. marts på Teatret Svalegangen.