Politiet vil i dialog med besættere

Besættelsen af en ejendom i Havnegade i Aarhus er nu politianmeldt, og politiet vil gå i dialog med besætterne, så de kan forlade bygningen i ro og mag uden ordensmagtens hjælp, lyder det fra politiet.

Østjyllands Politi bekræfter onsdag eftermiddag, at de har modtaget en politianmeldelse fra Aarhus Kommune af, at en flok unge mennesker har besat en bygning i centrum af Aarhus.

Det siger vicepolitiinspektør Kristian Juliussen. Politiet er nu ved at kigge på sagen.

- Vi vil nu gå i dialog med dem, siger Kristian Juliussen og tilføjer, at politiet ikke har interesse i en konflikt med besætterne.

Det er et tidligere hostel i Havnegade 20, som besætterne har besat.
Det er et tidligere hostel i Havnegade 20, som besætterne har besat.

Ultimativt, hvis besætterne ikke frivilligt forlader bygningen, vil de dog blive sat ud, understreger vicepolitiinspektøren.

TV2 ØSTJYLLAND har onsdag eftermiddag talt med besætterne, som fortæller, at de også har  været i kontakt med politiet, og at politiet har varslet besætterne, at de skal forlade bygningen, hvis ikke de vil sættes ud. 

Det er det tidligere City Sleep In Hostel på Havnegade, som en gruppe unge onsdag har besat. BZ'ernes Boligforening kalder gruppen sig som protesterer for at få billigere boliger i Aarhus. Samtidig vil besætterne også have et ungdomshus i Aarhus a la det københavnske.

- Vi mangler et ordentligt frirum for unge her i Aarhus. De fleste kender nok Ungdomshuset i København. Sådan noget har vi ikke i Aarhus. Det tætteste vi kommer på er gode ungdomscaféer som for eksempel Institut for (X). Men vi mangler et sted, som udelukkende er de unges rum, sagde Jeppe Ulrich Lomholt, der er en af aktivisterne, tidligere i dag.

TV2 ØSTJYLLAND var onsdag indenfor hos BZ'ernes Boligforening, som gruppen af unge, der har besat huset i Havnegade, kalder sig.
TV2 ØSTJYLLAND var onsdag indenfor hos BZ'ernes Boligforening, som gruppen af unge, der har besat huset i Havnegade, kalder sig.

TV2 ØSTJYLLAND var tidligere onsdag indenfor hos besætterne. Se video fra besøget her: