Park i en særlig klasse

Mindeparken vinder stor nordisk pris

Mindeparken i Aarhus er af en helt særlig karakter. Faktisk er den så flot, at den nu har fået den nordiske udmærkelse Nordic Green Space Award.

En pris, som gives til parker i Norden, der er noget helt særligt både i udseende, men også i det bagvedliggende arbejde, der med med at holde parken.

- Det er jo indlysende, at Mindeparken er smuk og velholdt, og det kræver altså en meget veltilrettelagt drift, når parken har så mange brugere, som den har. Det forudsætter en veltrimmet og professionel organisation, fortæller Anders Dam, der er landskabsarkitekt og formand for dommerpanelet bag prisen, i en pressemeddelelse.

Parken hyldes for at være klassisk, smuk og velholdt i den udmærkelse dommerkomitéen er kommet med i forbindelse med bedømmelsen af parken. Og de ord falder i god jord hos byens rådmand for teknik og miljø, Kristian Würtz (S).

- Synligheden af parkens kvaliteter er meget vigtig - dels som anerkendelse af kommunens indsats i parken men også som bevis på parkens mangfoldighed og mange borgeres positive forhold til parken, fortæller han.

Selvom prisen falder på et tørt sted, så er der ingen tid at spilde. Arbejdet går videre med at holde på de værdier, der ligger i parken, men også med at udvikle den, så den kan blive til noget mere, end den er i dag.

- Vi ønsker at have fokus på det kulturhistoriske, at det er en national mindepark og men ser det også som et dynamisk område for aktiviteter og oplevelser, og derfor er udviklingsarbejdet sat i gang, siger Kristian Würtz.

Parken hædres ved et arrangement mandag den 1. december. Selvfølgelig i Mindeparken.

Tag selv en tur rundt i Mindeparken nedenfor: