Nu er der godt nyt efter brand i bøfhus

Knap tre uger efter branden hos Jensens Bøfhus i Tilst, genåbner det kendte bøfhus på lørdag.

Udgivet Opdateret
Det så voldsomt ud, da jensens Bøfhus brændte for godt to uger siden. Nu genåbner restauranten på lørdag. Foto: Kenneth Jensen / SpotFoto

Knap tre uger efter, at en kraftig brand hærgede Jensens Bøfhus i Tilst, slår det kendte bøfhus på lørdag igen dørene op.

Det så ellers voldsomt ud, da sort røg væltede op fra bøfhusets tag tirsdag den 28. februar.

Der var gået ild i en frituregryde, og selv om personalet gjorde, hvad de kunne for at slå branden ned, blev flammerne hurtigt så store, at de fik antændt fedtet i udsugningsanlægget, som altså forårsagede at hele restaurantens udsugningsanlæg udbrændte – det smeltede simpelthen.

Vi slap forholdsvis billigt i forhold til, hvad jeg har set før
Nikolaus Gerdes, driftschef hos Jensens Bøfhus

Derfor er det også hurtigt, at restauranten kan genåbne knap tre uger efter flammernes raseren, og det skyldes en særlig indsats.

- Vi har fået lavet en midlertidig løsning, som gør at vi kan komme så hurtigt i gang igen, forklarer Nikolaus Gerdes, driftschef hos Jensens Bøfhus.

Dermed kan der altså igen steges bøffer og tilberedes pommes frites, indtil en permanent udsugning kan installeres.

Det har været en prioritet for Jensens Bøfhus at få restauranten op at køre igen så hurtigt som muligt, forklarer driftschefen.

- For Tilst er en af vores helt store restauranter, og restauranten kørte rigtig godt.

Branden opstod i en friture i køkkenet, og det skabte voldsom røgudvikling. / Foto: SpotFoto

Slap forholdsvis billigt

Selv om branden udefra så voldsom ud, begrænsede skaderne sig i store træk til køkkenet, hvor den kraftige varme fra ilden blandt andet fik fliserne på væggene til at knække.

En del sodskader efterlod branden også i køkkenet, mens selve restauranten ’kun’ blev udsat for lugtskader.

- Så vi slap forholdsvis billigt i forhold til, hvad jeg har set før, siger Nikolaus Gerdes.

Kilden til branden blev hurtigt lokaliseret til den omtalte friture, men at den kunne forårsage branden, undrer bøfhuskæden, som fortsat venter på en forklaring omkring branden, der opstod omkring klokken 11 om formiddagen.

- Frituren er blevet sendt til teknisk undersøgelse, fordi vi om morgenen havde haft service på frituren, og den brød i brand, selv om den var slukket, forklarer Nikolaus Gerdes, der ser frem til genåbningen på lørdag, hvor bøfhuset lokker med gratis salat og is.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her