Mobilantenner i lygtepæle

Aarhus går nye veje for at løse telefonproblemer

Lygtepæle og flagstænger skal være løftestang til bedre mobildækning i Aarhus. Her vil en lokal politiker nemlig sikre flere sendere med skønhed som værn mod naboklager.

- Naboer til en mobilmast. det er der ikke nogen der vil være.
Sådan lyder meldingen fra den socialdemokratiske næstformand i Aarhus Kommunes teknikudvalg Ango Winther (S), som nu er parat til at bruge alternativt lappegrej i kampen mod byens mange mobilhuller.

- Der er to veje vi kan gå. Dels kan vi finde en løsning, hvor det er kommune, der opstiller en mast, som selskaberne så kan leje sig ind på. Og så kan vi tænke æstetik ind. Jeg har set eksempler i udlandet, hvor man passer antenner ind i allerede eksisterende byinventar. Det kunne være i lysmaster, flagstænger og bygninger, hvor der ikke umiddelbart er naboer, som bliver forstyrret og kan hindre det, siger Ango Winther.

Skarp kritik af Aarhus Kommune
Hos Telekommunikationsindustrien i Danmark rettede direktør Jacob Willer i sidste uge en skarp kritik mod Aarhus Kommune, som han kalder en af landets langsomste til sagsbehandling af nye master.

Men det skal der laves om på nu, mener Ango Winther, som mener, at æstetik er en god løftestang.

- Det er oplagt at tænke det ind i lysamaturer. Hvis man placerede en sender eller to i toppen af en lysmast i en rundkørsel, ville man ikke engang lægge mærke til det i det daglige, siger Ango Winther, som nu vil undesøge sagen og bringe den op politisk.