Lokale om sigtet 33-årig: Vi frygter familien bliver lynchet

Beboere i området, hvor den 33-årige mand, der er sigtet for overgreb mod en fireårig pige, bor, er bekymrede for mandens familie

Politiets tape på døren ind til det lille røde murstens-rækkehus i Trillegården i Aarhus V er brudt, men ingen åbner døren, og familiens to hunde giver ikke lyd fra sig. Persiennerne er trukket ned. 

Og der er ingen hjemme.

For husets beboere er på flugt fra deres hjem.

De er i familie med den 33-årige mand, der torsdag blev sigtet for overgreb mod en fireårig pige, som onsdag blev fjernet fra Børnehuset Snogebæksvej i Aarhus V og taget med til det røde murstenshus, hvor pigen, ifølge politiet, blev udsat for seksuelt overgreb. 

Har skabt voldsom harme

Sagen har skabt voldsom harme på sociale medier og i Aarhus V, hvor folkedomstolen for længst har fældet sin dom.

En fireårig pige blev onsdag eftermiddag bortført fra Børnehuset Snogebæksvej. Hun vendte tilbage efter cirka en time.
En fireårig pige blev onsdag eftermiddag bortført fra Børnehuset Snogebæksvej. Hun vendte tilbage efter cirka en time.

Profilbilledet fra den sigtedes facebookprofil deles i grupper, og frygten for, at et overgreb skulle ske for ens eget barn, har fået mange til at se rødt og opfordre til selvtægt.

Den 33-årige sigtede er et kendt ansigt i Aarhus V blandt andet på grund af sit store engagement i flere forskellige fodboldklubber. ”De skal ikke vise deres ansigter her igen – folk er ude af den,” lød det tidligere fredag fra en fodboldtræner i en af de klubber, som de 33-årige sigtede har spillet i. 

For flere beboere i Trillegården er historien om bortførelsen af den fireårige pige, der efter en time vendte tilbage til børnehaven på Snogebækvej, så uhyggelig, at de ikke kan koble den 33-årige med det monster, de forestiller sig stå bag den forbrydelse, som han er sigtet for.

quote Vi fatter ikke, at det her kan være rigtigt. Familien er meget vellidt. Jeg frygter, at folk vil tage det ud på hans familie.

Lene Schou, beboer i området

- Han er kommet i mit hjem i flere år. Han er venner med min søn. De har trænet u17 fodbold-unger sammen. Alle kender ham her, og vi har altid troet, at den måde han var omkring børnene på, var et udtryk for omsorg. Vi fatter ikke, at det her kan være rigtigt. Familien er meget vellidt. Jeg frygter, at folk vil tage det ud på hans familie, siger en af beboerne i området, Lene Schou, til TV2 ØSTJYLLAND.

Et andet sted i beboelsen står en dame med briller og flagrende hænder. Hun har hjulpet den sigtedes familie væk til et sted, hvor pressen og andre ikke kan banke på.

De frygter repressalier fra oprørte borgere og tør ikke vende tilbage til deres hjem, forklarer hun:

- Det var uhyggeligt i går, da mørket lagde sig. Nogle af de der bandeagtige-typer, der hænger nede på torvet kørte rundt heroppe. Nogle af dem stod ud af bilerne og bankede på familiens dør.  Det er frygteligt, det der er sket – det er der ingen i tvivl om – men hvad der end er sket – så er det systemet, der skal tage sig af det. Ikke hætteklædte typer.