Letbanen inden EM-brag: Pas på mig – og jer selv

Letbanen kører efter normal køreplan onsdag aften, men med skærpet opmærksomhed og nedsat hastighed, der hvor der er fodboldarrangementer.

Onsdag aften er der semifinale til EM, hvor Danmark møder England. Da Danmark slog Tjekkiet ud i kvartfinalen, slog folkefesten sig løs på gader og stræder - blandt andet i Aarhus midtby.

Efter de kaotiske scener hvor fans kravlede op på bybusserne, så har Midttrafik valgt at busserne bliver ført uden om knudepunkterne i midtbyen på onsdag. Men Letbanen vil køre efter normal køreplan onsdag aften – men med ekstra opsyn.

- Vi forventer, at der vil være mange mennesker i gaderne i eftermiddag og aften. Og især omkring havneområdet i Aarhus, og der vil vi opfordre folk til at passe på letbanen og respektere letbanen, siger leder af trafikservice i Midttrafik, Martin Tams, til TV2 ØSTJYLLAND.

Der vil ikke køre bybusser fra Ringgaden i Aarhus fra omkring klokken 18 onsdag aften for de fleste linjer.
Der vil ikke køre bybusser fra Ringgaden i Aarhus fra omkring klokken 18 onsdag aften for de fleste linjer.

Letbaneførerne ved godt, de skal tage hensyn til alle de fodboldglade mennesker, som der vil være, og de vil køre med skærpet udkig og nedsat hastighed.

Midttrafik opfordrer til, at man ikke krydser letbanens spor på steder, hvor det ikke er tilladt. Krydsningen må kun ske der, hvor det er anlagt til det.

- Der er ikke andet at gøre, hvis skinnerne bliver spærret, så kan letbanen ikke køre, og så må vi opfordre folk til at flytte sig, siger Martin Tams og fortsætter.

- Vi forventer at køreplanen bliver overholdt, som er i modsætning til det, vi gør med busserne, siger Martin Tams.

Ændring i buskøreplanen fra klokken 18

Onsdag aften vil der ikke køre nogen busser på Park Allé, i Busgaden eller ved Tangkrogen.

- Det starter for langt de fleste linjer klokken 18. De blå busser kører fortsat ind til rutebilstationen, men ingen bybusser, siger Martin Tams.

Derudover er der også omlagt ruter ved Ceres Park, da de forventer at rigtig mange mennesker vil samles der.

De endelige omlægninger vil fremgå på Rejseplanen.