Kendt gourmetrestaurant får sin anden michelinstjerne

Den aarhusianske restaurant Frederikshøj har fået tildelt sin anden michelinstjerne mandag aften.

Restauranten Frederikshøj, der ligger i Aarhus, har modtaget sin anden michelinstjerne ved michelinuddelingen i Stavanger i Norge mandag aften.

- Jeg vil bare sige tak til Michelinguiden og til holdet derhjemme, siger køkkenchef Wassim Hallal, der desuden modtager en pris ved uddelingen for at være mentor og i "årevis at have været en inspiration for unge kokke".

Lykønskningerne strømmer mandag aften ind til køkkenchefen. Blandt andet fra Lars Seier Christensen, der mener, det er ganske fortjent for Wassim Hallal.

- Hjertelig tillykke til Restaurant Frederikshøj med de to Michelin stjerner ⭐️⭐️. Jeg har længe ment, at Wassim fortjente dem og jeg er virkelig glad for, at han og hans team omsider fik den anerkendelse!!, skriver den kendte erhvervsmand.

Har stræbt efter stjernen

At Restaurant Frederikshøj nu har to michelinstjerner er nok heller ikke helt tilfældigt, for stjernekokken med de libanesiske rødder har længe stræbt efter den. 

I et interview fra 2020 fremgår det, at den første stjerne fik Wassim Hallal til at sigte højere:   

- Én stjerne gør, at jeg har nummer to og tre at sigte efter. Hvis jeg skal blive ved med at vokse i min branche, i min restaurant, blive ved med at skubbe mit personale, så skal vi have noget at gå efter. Der er en stjerne en god straf for at komme højere op i systemet, sagde han dengang.

Frederikshøj modtog sin første stjerne i 2015.