Janick Klausen nummer nr. 10 ved Junior-VM

En smertende fod tvang Janick Klausen fra Århus 1900 til at satse i højdespringsfinalen ved Junior-VM i.

Gamblingen lykkedes ikke helt, og endte med en 10. plads med resultatet 2.17 meter.

Den 17-årige springer, der ellers var kommet sig over en skade i det tidlige forår, mærkede igen til smerter i foden, og valgte derfor en taktik, hvor han tog så få spring som muligt.

Starthøjden 2.03 meter blev klaret i første forsøg. For at skåne foden stod han derefter over på de følgende højder 2.08 og 2.13 meter for så at klare 2.17 meter i sit andet forsøg.

Herefter blev overliggeren hævet til 2.21 meter - identisk med hans egen danske juniorrekord -men igen valgte han at gamble og stod over til næste højde 2.24 meter. En højde, som dog blev for stor en mundfuld i denne omgang.

Det blev altså en finale, som stod i kontrast til sidste års Junior-VM. Her havde han hele 17 spring. Fredag blev det blot til seks af slagsen.

- Vi er tilfredse. På grund af foden var der et begrænset antal spring at gøre godt med. Så det var nødvendigt at satse. Det gik godt på 2.17 meter. Men desværre akkurat ikke på 2.24 meter, sagde Janicks træner Thomas Cortebeeck umiddelbart efter konkurrencen.

Modsat de andre 11 finalister har Janick Klausen mulighed for at være med igen, når Junior-VM afvikles næste gang i 2012 - i netop Barcelona, hvor han efter planen skal springe ved EM for seniorer allerede tirsdag.

Mutaz Essa Barshim fra Qatar sprang overbevisende, og viste med sit vinderspring 2.30 meter, at han er blandt verdens allerbedste i øjeblikket.