Ikke flere narko-drab: Sådan bekæmper politiet det

Politiet arbejder hårdt på, at der ikke skal være flere sager som drabet, der blev begået på Jysk Væddeløbsbane.

Onsdag begyndte retssagen omhandlende drabet på Jysk Væddeløbsbane sidste år, der skete i forbindelse med en narkohandel. Og vi kunne her på TV2 ØSTJYLLAND fortælle om, hvordan sagen stadig påvirker lokalområdet.

Men ifølge politiet skal, hverken dem, der oplevede drabet på nærmeste hold sidste sommer, eller vi andre, være nervøse for, at den slags sker igen. Der er nemlig langt imellem, at narkohandlerne går så galt.

- Det er heldigvis usædvanligt. Der er ingen tvivl om, at de erfaringer, vi har inden for miljøet, at der er tale om et meget forrådt miljø. Men det er sjældent, at det kulminerer i et drab, siger Brian Olsen, der er leder af Efterforskningscentret hos Østjyllands Politi.

Han fortæller, at der forhåbentlig ikke kommer nogen lignende sager igen foreløbigt.

- Det kæmper vi døgnets 24 timer med at kunne undgå det. Det gør vi blandt andet med at bekæmpe narkohandel både på gadeplan men også på flere forskellige niveauer, siger Brian Olsen.

Udbud og efterspørgsel

Brian Olsen fortæller, at selvom politiet er delt op i mange mindre afdelinger, så arbejder de sammen for at komme narkohandlen til livs.

- Det vi gør, der er at lade være med at kigge på kommune- eller landsgrænser. Vi har flere forskellige enheder, der bekæmper henholdsvis i forhold til det internationale og lokale. Der har vi simpelthen delt det op, og det er sådan vi samarbejder omkring det, siger han.

Narkohandel fungerer efter de samme markedskræfter, som alle andre ting. Det handler simpelthen om noget så simpelt som udbud og efterspørgsel. Og begge ting skal have fokus for at komme problemet til livs.

- Vi kæmper rigtig meget for at nedbringe både efterspørgslen og udbuddet af narko på gadeplan, siger Brian Olsen.

Derfor har han særlig appel til dem, der benytter sig af stofferne.

- Vi gør alt, hvad vi kan på flere forskellige niveauer, men vi har også behov for, at køberen siger nej, fordi man ikke vil være med til at støtte det her miljø.

Selvom det er mere end et år siden, trækker et drab på Jysk Væddeløbsbane i Aarhus stadig et ubehageligt spor efter sig. I dag begyndte retssagen om en stor hashhandel, der endte fatalt.