Drab på væddeløbsbane spøger i lokalsamfundet: - Utrygheden kan aldrig være slut nu

Drabet på Jysk Væddeløbsbane sidste år har sat dybe spor i lokalsamfundet.

Retten i Aarhus har onsdag indledt en retssag mod en 42-årig mand, som er tiltalt for at have skudt og dræbt 25-årige Abukar Hassan Ali. 

Drabet skete på et parkeringsareal ved Jysk Væddeløbsbane, i Højbjerg, i juli sidste år. Og drabet har sat spor i lokalsamfundet.

Travbanedrabet

Rystet hestefolk

En af dem, der har været helt tæt på sagen, er Jytte Faurholt Olsen. Hun er pensionist i Højbjerg, men bruger meget af sin tid på Jysk Væddeløbsbane, hvor hendes datter også er træner.

Hun var meget chokeret, første gang hun hørte nyheden om drabet.

- Der er ikke et menneske herude, jeg ikke kender. Så det, der går igennem hovedet på mig, er, hvem er det? Det er min første tanke, siger Jytte Faurholt Olsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Jytte Faurholt Olsen var i første omgang, at det var en, hun kendte, der var blevet dræbt på væddeløbsbanen.
Jytte Faurholt Olsen var i første omgang, at det var en, hun kendte, der var blevet dræbt på væddeløbsbanen.

Hun fortæller, at efter mordet, er politiet begyndt at besøge væddeløbsbanen meget oftere. Der kører patruljer, der holder øje med området omkring banen.

Hun fortæller også, at selvom personerne på væddeløbsbanen fortsætter deres dagligdag, har mordet stadig påvirket dem.

quote Utrygheden kan aldrig være slut nu.

Mette Højbjerg Matthiasen

- Hestefolket herude har selvfølgelig været rystet over, at det var et narkomord. Ingen af os har anet noget om det. Det har selvfølgelig også rystet de folk, der var tæt på og først var ved ofret herude i folden. Det har været en voldsom oplevelse for dem, siger Jytte Faurholt Olsen.

Utryghed i lokalsamfundet

Drabet blev begået kun 30 meter fra en legeplads i daginstitutionen Tumlehuset. Og det skabte også bekymring blandt forældrene til børnene.

- Vi var chokeret, for det er vores lille trygge område. Et dødsfald, det er voldsomt. Så kom det pludselig tæt på, siger Mette Højbjerg Matthiasen, der er formand for forældrerådet i Tumlehuset, til TV2 ØSTJYLLAND.

Hun siger, at snakken hurtigt spredte sig i det lille lokalområde, hvor man ikke er vant til drabssager.

- Snakken gik på utryghed, og om det er noget, vi skal til at kæmpe med i vores område. Det bliver man selvfølgelig bange for, når man bor herude, siger Mette Højbjerg Matthiasen.

Hun fortæller, at selvom drabet skete for over et år siden, så sidder det stadig i hende.

- Utrygheden kan aldrig være slut nu. Hvis der holder tre biler en mørk aften, når jeg går tur med hunden, så bliver jeg utryg. Når der har været en skudepisode, så sidder det der bare.

Selvom det er mere end et år siden, trækker et drab på Jysk Væddeløbsbane i Aarhus stadig et ubehageligt spor efter sig. I dag begyndte retssagen om en stor hashhandel, der endte fatalt.