Gadekunst rykker indenfor i storcenter

Aarhusiansk storcenter bliver i løbet af sommeren udsmykket med kunst. Ni søjler skal dekoreres med de lokalkendte farverige fugle med målet om at få folk til at kigge op fra deres telefon.

Farverige fugle med store, runde øjne har indtil videre prydet husmure og fortove. Men nu rykker det næbede dyr indenfor i Bruuns Galleri i Aarhus. 

Mikkel Jessen, der kalder sig selv for 'streetartist', er kendt for sine karakteristiske udsmykninger i bybilledet, og du har muligvis allerede lagt mærke til hans værker. 

Hvis ikke, kan du nu tage en tur i storcentret, hvor han henover sommeren skal bruge sin tid på at dekorere ni søjler med fuglen. 

Gadekunstneren spurgte om lov

Hele aftalen kom på plads, da Mikkel Jessen tog kontakt til Bruuns Galleri for at høre, om det var muligt at få lov til at tage sin kunst med indenfor, og der skulle ikke lang betænkningstid til, før storcentret takkede pænt ja. 

- Vi vil gerne støtte op om kunst, og Mikkels er meget iøjnefaldende på en positiv måde, som vi mener passer ind i vores ånd, siger Claus Brændgaard, der er regional centermanager. 

Indtil videre er seks af de ni søjler blevet malet. Den sidste søjle forventes færdig i slutningen af i sidste uge af juli, og Claus Brændgaard fortæller, at man kan komme og opleve Mikkel Jessen udfolde sig. Han arbejder nemlig samtidig med at kunderne går i butikker. 

Opfordring til at kigge op fra skærmen

En af grundene til, at Mikkel Jessen henvendte sig til Bruuns Galleri, er, fordi han har et særligt ønske med sin kunst.

- Jeg maler dem for at få folk til at kigge op fra deres telefoner og få mere liv ind i byerne. 

- Vi bygger kedelige, hvide bygninger med lynets hast for at tjene penge og ikke noget som helst andet, derfor er der et behov for at gøre bybilledet mere spændende og farverigt, siger han. 

Du kan se billeder af gademaleren i aktion herunder:

Bruuns Galleri oplyser, at kunsten vil være en del af storcentret, så længe det kan holdes og er pænt. Der er altså ikke sat nogen tidshorisont for, hvor lang tid de farverige fugle bliver siddende på søjlerne. 

TV2 ØSTJYLLAND har tidligere været med Mikkel Jessen på 'job'. Det indslag kan du se her.