Enhedslisten: Bilerne ud af Latinerkvarteret

Biler skal erstattes af byliv i de brostenbelagte gader

Det skal være slut med at køre i bil i Latinerkvarteret i det centrale Aarhus. I hvert fald hvis det står til Enhedslisten.

Byrådsmedlem Peter Hegner Bonfils er klar med et forslag, der skal få bilerne væk fra områdets smalle og ofte brostenbelagte gader.

Den aarhusianske politiker vil gøre Latinerkvarteret næsten bilfrit. Kørsel skal kun være tilladt for varebiler og handicappede.

- Latinerkvarteret er et unikt område med et unikt miljø. Det skal ikke skæmmes af biler. I stedet skal der være plads til byliv, og der skal være mere grønt i området, siger Peter Hegner Bonfils til TV 2 | ØSTJYLLAND.

For et år siden var Enhedslistens medlemmer så trætte af ulovlig parkering på torvet Pustervig, at de lavede en happening for at gøre opmærksom på problemet. 

 

Ifølge Peter Hegner Bonfils er problemerne med ulovligt parkerede biler på det lille torv ikke blevet bedre siden da. Derfor går han nu skridtet videre og vil gøre hele området bilfrit. 

- Vi har samlet input fra beboerne i området, og de bakker også op om at få bilerne ud af Latinerkvarteret. Derudover skal området have flere træer, flere buske og mere græs, siger han. 

Enhedslisten og beboere i Latinerkvarteret samles på lørdag på Pustervig for at gøre opmærksom på deres planer for området. Det sker i tidsrummet mellem kl. 10 og 14. Derudover vil Peter Hegner Bonfils stille forslag om et bilfrit latinerkvarter i byrådet.

Peter Hegner Bonfils håber, at det bilfrie område mod nord afgrænses af Nørregade, mens det mod øst afgrænses af Kystvejen. Det betyder blandt andet, at bilerne kommer væk fra Mejlgade. 

Det aarhusianske byrådsmedlem frygter ikke, at forslaget rammer de handlende i området.

- Hver gang der bliver snakket om gågader, er der nogle, der frygter for de handlende. Men det er der heldigvis ikke grund til. Det går stik modsat. Jo mere liv, der bliver i området, jo flere kunder er der, mener Peter Hegner Bonfils.

Spærring af Silkeborgvej

Bil ramt af skud: Mørkklædte scooter-kørere efterlyses

Skærmbillede 2021-04-15 kl. 13.00.07

Søren kan ikke få andet stik med AstraZeneca, selvom han gerne vil

hacker hacke hacking kriminalitet IT IT-kriminalitet itkriminalitet hackerangreb computer tastatur pc hanske

Mere end 350 sider ramt: 25-årig dømt i stor sag om cyberangreb

Lige nu
Vaccine

liveblog Ny vaccine vil søge om EU-godkendelse

politibil

Politistation får flere betjente

rimfrost frost

I nat var den koldeste for årstiden i 30 år

Dagens mest læste