Dusør: Isbjørn stjålet i forlystelsespark

Tivoli Friheden i Aarhus udlover en dusør til den, der kan hjælpe med at få en isbjørn tilbage til parken.

Cirka 50 centimeter høj.

Kraftig, lys pels.

Brune øjne.

Korte ben.

Ikke den vanlige beskrivelse af en savnet, men det er lige netop sådan en, Tivoli Friheden savner lige nu.

På Facebook skriver forlystelsesparken nemlig, at isbjørneungefiguren "Henrik" er blevet fjernet. Han stod ellers lige under sin "mor" i Tivoli Frihedens juleudstilling. Ifølge opslaget er "Henrik" sidst set fredag den 3. december omkring klokken 19.

- Det er virkelig sært, siger Tivoli Frihedens marketingchef Morten Palm Andersen, som sammen med kollegaerne længe har undret sig over, hvor "Henrik" dog er blevet af.

Mystisk forsvinden

Isbjørnen indgår sammen med fire andre i Tivolis juleudstilling, men en dag bemærkede en kollega, at der altså kun var fire tilbage. Efterhånden har de internt sporet sig frem til et cirkatidspunkt for "Henriks" forsvinden.

- Nu må vi bare konstatere, at isbjørnen er væk, siger marketingchefen, som forklarer, at de har tjekket billederne fra videoovervågningen, men uden held.

- Vi har kigget billederne fra alle udgange igennem, så godt vi kan, siger Morten Palm Andersen, der håber, at den offensive efterlysning nu kan få "Henrik" tilbage hos de andre isbjørne, hvor han hører til.

Tivoli Friheden har sat to Sæsonkort Deluxe på højkant til den, der kan hjælpe med at få "Henrik" hjem.

Har man set, hvem der har fjernet figuren, eller har andre oplysninger om, hvad der er sket med den, kan man kontakte Tivoli Friheden på telefon 86 14 73 00 eller email tivoli@friheden.dk.