Diskos i stedet for kugler

Fjerner kuglestød fra det paralympiske program

En af Danmarks største paralympiske atleter, kuglestøderen Jackie Christiansen fra Tranbjerg, er tvunget til at satse på diskoskast fremover.

Jackie Christiansen er tredobbelt paralympiske mester i kuglestød, men da disciplinen nu er fjernet fra det paralympiske program, må han sadle om.

Den østjyske verdensklasseatlet er fast besluttet på at kæmpe med om medaljerne ved De Paralympiske Lege i Rio i 2016 - ikke i kuglestød, men i diskoskast.

Se: VM-guld til Danmark

- Jeg synes, at det er lidt unfair, at man ikke har mulighed for at konkurrere i sin sport. Men jeg har det sådan: Det skal de ikke gøre. Så vil jeg konkurrere i diskos, og så skal jeg vise dem!, siger Jackie Christiansen i en pressemeddelelse fra Dansk Handicap Idræts-Forbund.

 

Diskoskast er dog heller ikke ukendt for Jackie Christiansen, der både i Athen i 2004 og i Beijing i 2008 vandt sølv i disciplinen.

I 2012 var han på grund af en alvorlig bicepsskade tvunget til at lægge diskoskast på hylden, men nu er han fast besluttet på at tage kampen op frem mod Rio.