Classic Race reddet: Undgår underskud trods corona

Nordeuropas største racefestival er nu økonomisk sikret, hvilket betyder, at der igen til næste år vil blive kørt race rundt om Mindeparken i Aarhus.

Den 28.-30. maj 2021 bliver der igen mulighed for at opleve både klassiske og topmoderne racerbiler rundt om Mindeparken. Foto: Classic Race Aarhus

I år måtte racefestivalen 'Classic Race Aarhus' ligesom mange andre arrangementer aflyses på grund af coronavirussen. Og det kunne mærkes på bundlinjen.

Det betød nemlig et stort underskud, som landede hos arrangørerne, men nu er der heldigvis glæde at spore igen. 

Læs også Classic Race dæmper støjen: Naboer vil stadig have løbet stoppet

Classic Race Aarhus har nemlig fået kompensation for det aflyste arrangement og er derfor nu økonomisk sikret - og det betyder, at det den 28.-30 maj 2021 igen bliver muligt at opleve racerbiler på banen rundt om Mindeparken i Aarhus. 

- Vi har fået en hjælpepakke, der sikrer, at festivalen går i nul, så vi kan starte på en frisk i 2021, så det er vi selvfølgelig utroligt glade for, ellers havde vi stået i en helt anden situation. Det er helt afgørende for os, siger Poul Dalsgaard, der er direktør for Classic Race Aarhus, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Læs også Flere tusinde så med: Classic Race erstattet med virtuelt arrangement

Kan nu betale underleverandørerne 

Hjælpepakken betyder, at racefestivalen nu kan betale sine underleverandører, og det er det, som gør, at underskuddet kan gå i nul. 

- De penge, som vi har fået, dækker alle de omkostninger, som vi har haft med leverandører i 2020. Pengene betyder derfor, at vi nu kan betale dem, hvad vi skylder, siger Poul Dalsgaard. 

Vi plejer at donere vores overskud til forbedring af børns trafiksikkerhed, men det kan vi ikke i år, da vi ikke har et overskud. 

Poul Dalsgaard, direktør, Classic Race Aarhus

Situationen betyder dog desværre fortsat, at der ikke kommer et overskud, som der plejer, og det har også sine ærgrelser. Men hos Classic Race Aarhus prøver de alligevel at se fremad. 

-  Vi plejer at donere vores overskud til forbedring af børns trafiksikkerhed, men det kan vi ikke i år, da vi ikke har et overskud, men det håber vi så på, at vi kan til næste år, siger Poul Dalsgaard.

Læs også Classic Race har kørt to millioner kroner ind til børn

Classic Race Aarhus

 • Classic Race Aarhus er en non-profit-organisation, og overskuddet går til at skabe bedre trafiksikkerhed for børn. 
   
 • 1.000 frivillige hjælper til før, under og efter løbet.
   
 • I 2018 blev Classic Race Aarhus overværet af flere end 42.500 tilskuere. I 2021 vil der være plads til omkring 45.000 gæster. 
   
 • Det er ellevte gang festivallen bliver afholdt næste år. 
   
 • Siden den første udgave af Classic Race Aarhus i 2010 er mere end 1.300.000 kroner blev doneret til projekter i form af dels kontanter, dels trafiksikkerhedsudstyr, heriblandt mere end 20.000 refleksveste.

  Kilde: Classic Race Aarhus. 

Planlægger at afholde i 2021 

I år blev racefestivallen erstattet af et visuelt arrangement på Classic Race Aarhus' Facebookside.

Om det kan blive en realitet igen næste år, hvis situationen fortsat er usikker på grund af coronavirussen, mener direktøren dog, det er for tidligt allerede at tale om. 

-  Lige nu går det i den gale retning med corona, men vi kan kun tro og håbe på, at vi til maj er kommet i en situation, hvor der er fundet en løsning, så vi kan gennemføre. Som udgangspunkt har vi kun en plan ad gangen, og den er lige nu, at vi gennemfører festivalen næste år, siger Poul Dalsgaard. 

Læs også Elever smittet med coronavirus efter studietur: 13 klasser har været i udlandet

Derfor er planlægningen af festivalen også allerede nu i fuld gang. 

- Vi har allerede 80 procent af arrangementerne på plads, og vi har også mange nye tiltag, så vi er fortrøstningsfulde på alle måder, siger Poul Dalsgaard. 

Læs også Lufthavn indtaget af racerbiler: Se billederne her

00:23

VIDEO: Dette års Classic Race måtte aflyses på grund coronavirussen, men som et plaster på såret afholdte arrangøerne istedet et virtuelt arrangement på Classic Race Aarhus' Facebookside, hvor man blandt andet kunne møde racerkøreren Jan Magnussen (Videoen er fra d. 16 maj 2020). 

Luk video