Lufthavn indtaget af racerbiler: Se billederne her

Det er andre lyde end de sædvanlige flymotorer, der fylder luften ved Aarhus Lufthavn denne weekend.

Støj, røg og hurtige biler, der kører sidelæns. 

Det er opskriften på motorsporten drifting - og det som man måske har kunnet høre, hvis man har været tæt på Aarhus Lufthavn lørdag.

Her blev området nemlig for første gang prøvet af til motorsporten, hvor det handler om at få en bil til at glide så meget ud som muligt, mens man samtidig fastholder kontrollen over den. 

- Det er en sport med rigtig meget støj og rigtig meget røg, og det kræver de rigtige rammer, og det er der her på den forhåndværende Tirstrup Lufthavn, lyder det fra Mathias Mose Olesen fra Racedays.dk, der er arrangør af arrangementet, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Læs også 125.000 cigaretskod på tre måneder: - Det er et stort problem for naturen

00:32

Hør Mathias Mose Olesen fra Racedays.dk og Martin Poorhamidi, der er driftkører, fortæller her. 

Luk video

Træningsevent  

Arrangementet var et træningsevent, og derfor kun for folk, der skulle køre. I alt var 20 biler mødt op, og det var ikke hvilke som helst biler. 

- Min er en Mercedes C63 AMG, som vi har monteret kompressor på, så den kan køre med 749 hestekræfter, lød det fra Martin Poorhamidi, der kom hele vejen fra Odense for at køre drift. 

Der er nemlig nogle helt specifikke krav til bilerne. 

- Når du eksempelvis kører i pro-serien, så skal bilen være indrettet med et sikkerhedsbur, og du skal have noget ordentlig tøj på,  for hvis det går galt, så kommer du ikke så slemt til skade, fortæller Mathias Mose Olesen

Læs også Børnene bliver vindere i ny budgetaftale - de ældre får sparekniven

Da det er et træningsevent er det ikke muligt at komme som tilskuer. Vi har til gengæld samlet nogle billeder nedenfor fra dagens træning. 

00:46

I løbet af weekenden er der 14,5 timers planlagt træningstid, hvor de ni timer afvikles lørdag i tidsrummet, mens de resterende afvikles søndag. 

Luk video

Martin Poorhamidi vil ikke oplyse, hvor meget bilen har kostet ham, men tilkendegiver at det ikke er en billig sport. 

Drifting handler om at få en bil til at glide så meget ud som muligt, og så stadig have kontrol over bilen.

 

Både nye og garvede kørere kunne skærpe færdighederne på det store areal.