125.000 cigaretskod på tre måneder: - Det er et stort problem for naturen

Et skod-display med teksten "World CleanUp Day #Vikangørmere" blev lørdag fremvist på gaden i Randers for at sætte fokus på miljøet.

I alt består skod-displayet af 125.000 cigaretskod. 120.000 af dem er indsamlet på gaden. De resterende 5000 er indsamlet på to af byens værtshuse. GreenNation-DK ønsker nemlig at genanvende dem senere hen. Foto: Kristian Kristensen.

Cigaretskod, kapsler og tyggegummi. ja, der er skrald nok - og også alt for meget. 

Det kan stifteren af bevægelsen GreenNation-DK, Kristian Kristensen, skrive under på. 

I forbindelse med den internationale oprydningsdag World Cleanup Day, som fandt sted lørdag, fremviste han nemlig alle de cigaretskod, som bevægelsen har indsamlet de sidste tre måneder i Randers. Og det er altså ikke bare en håndfuld.  

Læs også Jesper og Irene har lavet en miniature-Smukfest i baghaven: Se deres ihærdige arbejde her

- Vi har indsamlet 120.000 cigaretskod de sidste tre måneder på gader og stræder i Randers, siger Kristian Kristensen til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter: 

- Det er et stort problem for naturen. 

Vi kan alle gøre mere  

De indsamlede cigaretskod var derfor i dagens anledning lavet til et 'skod-display' med teksten: "World Cleanup Day #Vikangørmere", som var lagt udenfor Netto-butikken på Mariagervej i Randers med formålet: At skabe samtale om miljøproblematikken med borgerne. 

-  Budskabet er, at vi skal have fokus på den smid væk-kultur, som vi er en del af, fordi vi ser så meget henkastet affald i vores omgivelser. Vi kan alle sammen gøre lidt mere, så vi håber, at de folk, der var forbi, nu i højere grad vil tænke over, hvad de smider fra sig, siger Kristian Kristensen. 

Og ifølge ham så lykkes det i en vis grad. 

- Jeg tror, vi rundede 50 nysgerrige i løbet af de tre timer, vi var der. Det er ganske fint, så længe det lykkes for os at sprede budskabet, siger han.

Læs også Politiet står klar med bødeblokken: - Gå hjem når restaurationerne lukker, lyder opfordringen

01:00

VIDEO: Den internationale oprydningsdag blev markeret mange steder og på flere forskellige måder rundt i landet. I Randers var også en gruppe unge mennesker på gaden for at samle affald. 

Luk video