Flere tusinde så med: Classic Race erstattet med virtuelt arrangement

På grund af COVID-19 er Classic Race Aarhus i denne weekend aflyst. Det betyder dog ikke, at man som fan bliver fuldstændig snydt for motorlyd og store personligheder.

I stedet for at sidde på en tribune langs Strandvejen, så oplevede fansene i år Classic Race Aarhus hjemmefra. Foto: Classic Race Aarhus.

I denne weekend skulle Tangkrogen og vejene rundt om Mindeparken i Aarhus have været fyldt med historiske racebiler og tusindevis af fans til den 11. udgave af Classic Race Aarhus, men på grund af COVID-19 er arrangementet i år aflyst.

I hvert fald som det normalt kendes.

Som et plaster på såret udkom Classic Race Aarhus nemlig i stedet med en længere video på deres Facebookside i dag, hvor seerne blandt andet kunne genopleve stemningen ved løbet samt møde racerkørerne Tom Kristensen og Jan Magnussen. 

Læs også Classic Race har kørt to millioner kroner ind til børn

- Når vi nu ikke kunne lave race her i weekenden og give de over 40.000 tilskuer og gæster den oplevelse, som vi havde planlagt, så tænkte vi, at vi måtte gøre noget andet, siger Poul Dalsgaard, der er direktør for Classic Race Aarhus til TV2 ØSTJYLLAND. 

Flere tusinde så med  

Videoen blev sendt klokken 15 lørdag eftermiddag, hvor flere tusinde så med, fortæller direktøren. 

- Det er dejligt, at så mange ser den. Det er vores måde at sige, at vi tænker på dem, og at vi håber, de tænker på os, og det viser det jo, at det gør, når de ser med, siger han. 

Læs også Classic Race dæmper støjen: Naboer vil stadig have løbet stoppet

I løbet af videoen er der blandt andet et interview med Jan Magnussen, hvor han taler om banens sværhedsgrad. 

- Det er en fantastisk fornemmelse at køre, og banen er enorm krævende. Hvis du skal køre hurtigt der, skal du være dygtig, men du skal også satse det hele, hele tiden. Det har store konsekvenser at lave fejl, men der er rigtig meget at hente lige tæt på, hvor konsekvenserne sker, fortæller hans blandt andet i videoen. 

00:23

VIDEO: I løbet af videoen som blev sendt på Classic Race Aarhus' Facebookside, møder ma blandt andet racerkøreren Jan Magnussen. 

Luk video

Håber støttepakke kan redde Classic Race Aarhus  

Men selvom videoen blev rost og modtaget godt, så ærgrer det alligevel arrangørerne, at de har måtte aflyse. 

- Det svarer til at stå juleaften med juleanden i ovnen, juletræet pyntet og gaverne købt, men så kommer der ikke nogen, og der bliver ingen fest. Det er en super ærgerlig oplevelse, men det er jo ikke noget, som vi kan kontrollere. Nu må vi bare arbejde videre mod 2021, siger Poul Dalsgaard. 

Vi er fortrøstningsfulde, da vi venter på en støttepakke fra regeringen, som er ved at blive lavet, der dækker events som os, men vi kan ikke være sikre, før vi ved, hvad den indebærer.

Poul Dalsgaard, direktør, Classic Race Aarhus

Oveni det så er det også en økonomisk mavepuster. På de tre dage, som Classic Race Aarhus normalt varer skal arrangørerne nemlig skrabe hele deres årsomsætning hjem. 

- Det betyder, at der er nul i omsætning i år, og det er en kæmpe udfordring, som vi skal have fundet en løsning på for, at vi kan fortsætte i 2021, siger han. 

Derfor kan man heller ikke endnu sige, om Classic Race Aarhus vender tilbage til næste år. Der er dog optimisme at spore hos direktøren. 

- Vi er fortrøstningsfulde, da vi venter på en støttepakke fra regeringen, som er ved at blive lavet, der dækker events som os, men vi kan ikke være sikre, før vi ved, hvad den indebærer, siger han. 

Nedenfor kan du se nogle videoer af, hvordan det normalt ser ud, når der afholdes Classic Race i Aarhus: 

00:27

Mindeparken er fuld med tilskuer og fans. 

Luk video
00:54

Der er fart over felten, når de hurtige biler er i gang. 

Luk video