Chokeret øjenvidne i pizzeria: - De gik totalt amok

Furkan Gülec var til stede mandag aften i det pizzeria i Frydenlund Centret, som blev raseret af hætteklædte hærværksmænd

01:08

VIDEO: Øjenvidnerne til angrebet i pizzeriaet i Frydenlund Centret i Aarhus V er chokerede dagen derpå.

Mandag aften var Furkan Gülec bange. Rigtig bange. Han befandt sig i Pizza Lemon i Frydenlund Centret i Aarhus V, da op mod 20 mænd med bat og maskeringer angreb stedet og smadrede inventar.

Han er bekendt af indehaveren og hjalp ham med at lukke ned, da der pludselig kom uventede aggressive gæster.

Jeg løber ud af bagdøren og forsøger at gemme mig. De gik totalt amok derinde.

Furkan Gülec

- Jeg oplevede total kaos. Indehaveren giver tegn til, at vi skal løbe om bagved. Derfra kan jeg se, at der står en masse udenfor, som begynder at slå med forskellige farvede bat, fortæller Furkan Gülec til TV2 ØSTJYLLAND.

- Jeg løber ud af bagdøren og forsøger at gemme mig. De gik totalt amok derinde, fortsætter han.

Kunne høre glaslyd for sig

Efter angrebet kunne han og de øvrige folk i pizzeriaet konstatere, at køleskabe, vinduer, disken og meget andet er smadret.

- Jeg blev rigtig bange og havde svært ved at sove i nat. Jeg kunne hele tiden høre den der glaslyd for mig. Først tror man jo, at det var skud, siger Furkan Gülec.

Læs også Igen uro ved center: Maskerede mænd smadrer pizzeria med bat

Hærværket fandt sted kort før pizzeriaets lukketid mandag kl. 20.46.

- Op mod 20 personer smadrede ruder og inventar med boldbat og lignende. Flere var maskerede. Ifølge vidner på stedet var mændene af somalisk og arabisk udseende, siger kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi Lotte Fisker Jørgensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Skaderne i pizzeriaet er omfattende, som billedet her tydeligt viser. Foto: Privat

Glasfacaden er totalt ødelagt. Foto: Privat

Køleskabet er blevet knust.

Også disken har fået store skader.

Vil gerne høre fra vidner

Politiet var hurtigt fremme på stedet med flere patruljer, og her kunne betjentene konstatere, at det kun var pizzeriaet, som var blevet udsat for hærværk.

Der er blevet sikret spor fra gerningsstedet, men om der er tale om umotiveret hærværk eller nogle, der har en tvist mod ejeren af pizzeriaet, kan politiet endnu ikke sige.  

Der står 15-20 unge her hver aften. Ingen tør gå forbi, fordi de bliver antastet. De kunder, jeg havde om aftenen, er væk. De tør ikke komme.

Bente Pedersen, bodegaejer, i april om problemer i centret

- Vi efterforsker sagen og vil gerne tale med vidner, siger Lotte Fisker Jørgensen.

Østjyllands Politi kan kontaktes på tlf. 114.

Ikke første gang

Det er langt fra første gang, at der har været problemer i Frydenlund Centret. I april valgte bodegaejer fra Pusterummet Bente Pedersen at stille sig frem med sine bekymringer.

Læs også Bodegaejer om mere politi: Burde være sket noget før

- Der står 15-20 unge her hver aften. Ingen tør gå forbi, fordi de bliver antastet. De kunder, jeg havde om aftenen, er væk. De tør ikke komme, sagde Bente Pedersen dengang til TV2 ØSTJYLLAND.

Ifølge hende havde problemerne stået på siden sommeren 2017. Politiet var gode til at komme, så snart de blev tilkaldt, men rødderne kom igen, når der atter var fri bane.

02:13

VIDEO: I april var de forretningsdrivende i Frydenlund Centret blevet så trætte af smadrede butiksruder, hash-rygning og chikane, at de stillede sig offentlig frem med deres bekymringer.

Luk video

Ikke nok opmærksom på området

I kølvandet på udmeldingerne fra bodegaejeren valgte Østjyllands Politi kort efter at øge bemandingen i og ved centret.

- Det er rigtig dejligt, men jeg forstår ikke, hvorfor politiet ikke har været opmærksom på det allerede sidste år i august, hvor vi begyndte at råbe op, lød det fra Bente Pedersen i den forbindelse.

Vi har ikke helt været opmærksomme på omfanget af det her. Der har været en vis patruljering i området, men det har tilsyneladende ikke været nok.

Martin Løye, Østjyllands Politi, i april om urolighederne

Østjyllands Politi erkendte da også, at man kunne have øget indsatsen noget tidligere.

- Vi har ikke helt været opmærksomme på omfanget af det her. Der har været en vis patruljering i området, men det har tilsyneladende ikke været nok, sagde politiinspektør hos Østjyllands Politi Martin Løye til TV2 ØSTJYLLAND.

Tilsyneladende lykkedes det i tiden efter den øgede indsats i området at skabe mere ro og tryghed for de lokale, men nu er der så igen sket en voldsom episode.

02:08

VIDEO: Uroen ved Frydenlund Centret i Aarhus V vakte i april bekymring hos en gruppe frivillige forældre, der dengang tog på fire ugentlige tryghedsture i bydelen.

Luk video