Brækker taget i stykker: Slukning af industribrand kan vare til midnat

Østjyllands Brandvæsen har siden torsdag formiddag bekæmpet en brand i Malling, og det fortsætter de med hele aftenen, vurderer indsatslederen.

Det kan ende med at blive en hel midnatsforestilling, inden Østjyllands Brandvæsen er færdige med slukningen af en industribrand i Malling.

- Vurderingen fra vores indsatsleder på stedet er, at det måske kommer til at tage frem til midnat, før vi er færdige derude, siger Anders Ratchke, operationschef ved Østjyllands Brandvæsen, omkring klokken 18.

Branden opstod torsdag morgen i en lagerbygning hos en tømrervirksomhed i Malling, og dagen igennem har brandvæsnet bekæmpet ilden.

quote Det er en stor indsats, men det er også en stor bygning, der brænder.

Anders Ratchke, operationschef, Østjyllands Brandvæsen

Det gav tidligere så voldsom røgudvikling, at Østjyllands Politi advarede om, at man skulle se at få lukket døre og vinduer, hvis man lå i vindretningen. Den advarsel blev dog siden afblæst, og brandvæsnet kunne melde branden under kontrol.

Kran brækker tag fra hinanden

Alligevel har det taget hele dagen at bekæmpe ilden, og det kræver en del mandskab.

- Det er en stor indsats, men det er også en stor bygning, der brænder, siger Anders Ratchke.

Sidst på eftermiddagen tweetede brandvæsnet ud om, at man ikke behøvede at ringe 112, hvis man ser røg fra branden. Operationschefen forvisser om, at brandvæsnet er til stede, og det endda ganske synligt.

- Der holder i hvert fald en fem-seks-syv voksne brandbiler på stedet.

Her til aften arbejder brandfolkene bland andet med at få bugt med ild i tagkonstruktionen.

- Vi har en kran på, der arbejder med at brække taget fra hinanden, forklarer operationschefen og uddyber, at det kan få det til at se voldsommere ud, end det er.

- Det tager tid og det vil også ryge, og det vil også give små opblusninger, når vi når ind til lommer af branden, siger Anders Ratchke.