Betonklodser skal sikre mod terror i Bruuns Galleri

Fra i dag bliver indgangene til centret Bruuns Galleri i Aarhus beskyttet mod biler og lastbiler, der brager igennem menneskemængder

01:39

I Bruuns Galleri i Aarhus vil man for alt i verden undgå forfærdelige terrorhandlinger, hvor køretøjer brager ind i kunderne. Derfor er der fra fredag opstillet store betonklodser ved indgangene, som skal beskytte mod terror.

Det er både i M.P. Bruunsgade og i Jægergårdsgade, at der nu står betonklodser ved indkøbscentret.

Det er da godt, at de er der, hvis der nu skulle ske noget. Men de skaber jo også lidt frygt, når man ved, hvorfor de står der.

Nanna Tofte, kunde

- I Bruuns går vi meget op i vores gæsters sikkerhed. Derfor har vi besluttet at sætte betonklodser op for at sikre mod påkørsler, siger centerlederen i Bruuns Galleri, Claus Brændgaard, til TV2 ØSTJYLLAND.

Blandt centrets kunder er der delte meninger om terrorsikringen.

Intet at være bange for

- Det er da godt, at de er der, hvis der nu skulle ske noget. Men de skaber jo også lidt frygt, når man ved, hvorfor de står der, siger Nanna Tofte til TV2 ØSTJYLLAND.

Nanna Tofte mener også, at frygten aldrig må fylde for meget. 

Andre finder det trist, at betonklodserne overhovedet er nødvendige. Imens andre synes, at de skaber tryghed.

I Bruuns Galleri har ledelsen efter terrorangreb med køretøjer, der påkører menneskemængder i Nice sidste år og Barcelona i år, valgt at sætte klodserne op.

Læs også Smukkere terrorsikring: Her er jeres idéer

Alligevel har kunderne intet at frygte, lyder det fra centerlederen.

- Vi har ingen analyser, der viser, at vi skulle blive udsat af nogen som helst påkørsler af nogen art. Vi har sat dem op for en sikkerheds skyld, siger Claus Brændgaard.    

Du kan se video fra Bruuns Galleri i dag øverst på siden.