Abort-modstandere beordret til at fjerne 20.000 klistermærker

Antiabort-foreningen Retten til Liv har sat 20.000 klistermærker op i Aarhus. Kommunen vil nu have dem fjernet inden for 48 timer

Udgivet Opdateret
Det handler ikke om budskabet, men om at klistermærkerne er hærværk med byens inventar, lyder det fra Kim Gulvad Svendsen, Teknik og Miljø i Aarhus Kommune. Foto: Arkivfoto

- De skal fjernes inden for 48 timer!

Sådan lyder beskeden fra Teknik & Miljø i Aarhus Kommune, efter antiabort-foreningen Retten til Liv natten til lørdag satte 20.000 klistermærker op i Aarhus.

Klistermærkerne har til formål at sprede foreningens buskaber om fostrets rettigheder ved hjælp af små stykker fakta, der "hviskes" af fostermotivet på klistermærkerne.

Kommunen understreger, at ordren om at fjerne klistermærkerne havde været nøjagtig den samme, hvis der havde været tale om en forening, der var tilhænger af fri abort.

- Vi forholder os overhovedet ikke til budskabet. Vi forholder os til det hærværk, der er begået mod byens inventar, siger Kim Gulvad Svendsen, chef for drift og myndighed i Teknik og Miljø Aarhus Kommune, til TV2 ØSTJYLLAND.

Troede det var lovligt

Retten til Liv var af den opfattelse, at det ikke var ulovligt at sætte klistermærkerne op.

- Vi havde på forhånd gjort, hvad vi kunne, for at sikre os, at vi ikke gjorde noget, vi ikke måtte, siger Ellen Højlund Wibe, landssekretær for Retten til Liv.

Det er en måde, hvorpå vi forsøger at holde vores by pæn og ordentlig, for ellers kunne den jo hurtigt blive klistret til med alt muligt.
Kim Gulvad Svendsen, Teknik og Miljø

Foreningen er nu i dialog med både jurister og kommunen. Kommunen har meddelt foreningen, at hvis ikke klistermærkerne bliver fjernet inden for 48 timer, så fjerner kommunen dem for Retten til Livs regning.

Kim Gulvad Svendsen fra Teknik & Miljø forklarer, at det ikke er usædvanligt, at kommunen finder frem til ejermændene bag klistermærker i byen og beder dem fjerne dem igen.

- Det er en måde, hvorpå vi forsøger at holde vores by pæn og ordentlig, for ellers kunne den jo hurtigt blive klistret til med alt muligt, siger han.

Symbolske klistermærker

Retten til Liv har valgt at sprede deres budskab med klistermærker, fordi de mener, det har symbolsk værdi.

- Vi har valgt at bruge små klistermærker, fordi det er bittesmå mennesker, der taler. De hvisker noget vigtigt, men man er nødt til at gå tæt på for at se, hvad de siger, forklarer Ellen Højlund Wibe.

Hun fortæller, at foreningens aktion har høstet blandede reaktionen på Facebook. Også her er der skepsis overfor, hvorvidt det er den rette metode at klistre byen til.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her