96-årig kvinde udsat for tricktyveri

Østjyllands Politi fraråder ældre at åbne døren, hvis ikke de ser legitimation

Under påskud af at skulle tjekke en ældre kvindes medicin fik tricktyve narret sig adgang til hendes lejlighed på A. H. Winges Vej i Aarhus N.

Søndag eftermiddag ringede tricktyvene på kvindens dørtelefon og en ukendt kvinde forklarede den 96-årige, at hun kom fra Aarhus Kommune og skulle tjekke op på kvindens medicin.

Den 96-årige kvinde lukkede hende ind, og hun gik med i køkkenet, hvor de snakkede om medicinen, men kort efter følte den 96-årige sig utryg ved situationen og bad den ukendte kvinde om at gå.

Efterfølgende kunne den 96-årige kvinde konstatere, at der havde været en anden person i stuen, som havde stjålet et kontantbeløb, et hævekort og muligvis nogle smykker.

- Det er desværre et tricktyveri, som vi ser jævnligt. Derfor kan vi kun igen og igen råde ældre mennesker til at være agtpågivende og kræve legitimation, inden de lukker nogen ind. Ligesom de bør være bevidst om, at Aarhus Kommune ikke tjekker medicin. Så har man ikke en aftale om, at der skal komme besøg, så skal man ikke lukke op, siger vagtchef ved Østjyllands Politi, Thomas Hinge, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Østjyllands Politi har udsendt følgende signalement på kvinden: Mellemøstlig af udseende, 28-35 år, 165-170 cm, almindelig af kropsbygning, lys hud, brunt mellemlangt hår, talte dansk med accent. Iført halvlang hvid jakke og bar briller.

Eventuelle oplysninger til Østjyllands Politi, telefon 114.

Sommerhus

play Tidlig rift om sommerhuse: - Hylderne er næsten tomme

20210104-094805-L-1920x1280we

play Weekendens vejr: Det bliver frost – ikke 7-8 grader!

politibil

Hjalp du en ung kvinde hjem nytårsnat? Politiet leder efter dig

130220_roegfri_psyk.jpg

Psykiatri Listen ude af regionsrådet: Eks-formand er ærgerlig

Lilleøre Hurtigfærge

Fra Kina til Aarhus: Ny Samsøfærge er på vej

domstol retten byretten Randers pædofilisag 2

Børnemishandlers navn delt tusindvis af gange - politiet advarer