75.000 kr. til museum

Søfartsmuseum vil udvide med ekstra container

Sidste år var Aarhus Søfarts Museum tvunget til at flytte fra sin bygning på havnen i Aarhus for at gøre plads til en ny bydel.

I dag har museet indrettet sig i fem containere, og nu kan en sjette måske snart være på vej.

Museet har nemlig netop fået bevilliget 75.000 kroner af Velux Fonden, som skal være med til at styrke formidlingen af historier omkring søfart og havnen.

Ifølge den daglige leder Karl Nøhr Sørensen falder pengene på et tørt sted. De skal nu bruges på en ny container, hvori der skal indrettes et auditorium med filmlærred:

- Det skal være en container, som er god at opholde sig i for de frivillige og fortælle historier i, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

De nuværende fem containere udgør 150 kvadratmeter. Der er derfor ikke meget plads til de mange udstillede effekter og magasiner.

Læs også: Til kamp for Pakhus 27

Drømmen for Aarhus Søfarts Museum er fortsat at flytte ind i en ny bygning, men indtil videre har det ikke kunne lade sig gøre.

De frivillige bag musset har blandt andet haft kig på det gamle Pakhus 27, som skal rives ned i forbindelse med byggeri på havnen.

- Uanset, hvad der sker, så gør vi, hvad vi kan med de midler, vi har og griber de chancer, der kommer, siger Karl Nøhr Sørensen.