Risiko for storm, slud og tøsne i weekenden

Hverken fugl eller fisk - selvom foråret officielt er begyndt, er der stadig mulighed for hvidt fra oven.

00:46

VIDEO: Det er hverken fugl eller fisk for årstiden. Vi er over en uge inde i marts, men det er stadig med snefnug i skyerne.

I samarbejde med tv2.dk

Det bliver ikke en weekend, der lægger op til lange vandreture i naturen. Det bliver blæsende, og der er endda mulighed for både slud og tøsne. Det fortæller meteorolog ved TV 2 Vejret Anders Brandt.

Læs også Åbent hus: Direktørvilla til salg for under en million

- Lørdagen står på byger, og nogle med temperaturer mellem fire til seks grader så de kan være med slud eller tøsne langs den jyske højderyg.

I løbet af natten til lørdag bevæger et lavtryk sig henover Danmark. Når det har passeret, frisker vinden atter op, og det kan især betyde regn fra morgenstunden i den østlige del af landet.

Læs også Nyrenoveret for 162 millioner: Nye altaner i fare for nedstyrtning

Det klarer op, men derefter kan der komme byger, der kan bringe både slud og måske endda tøsne med sig i højdedragene i Vendsyssel og ned langs den jyske højderyg.

Natten til søndag kan der igen komme slud og måske sågar snebyger. Mandag, tirsdag og onsdag bliver stort set i samme stil.

Og så blæser det op

Ud på lørdag eftermiddag og om aftenen frisker vinden yderligere op, og så kommer endnu et kraftigt blæsevejr til Danmark og i Østjylland.

- Ud på de sene eftermiddagstimer frisker vinden yderligere op, og med risiko for vindstød med stormstyrke, fortæller Anders Brandt.

Skal man en tur i byen på lørdag, er det med at holde på hat og briller og måske ikke tage den lårkorte på, for det bliver en blæsende affære.

Anders Brandt, TV2 Vejret.

I Nordsøen opstår der i løbet af lørdag eftermiddag storm, der kommer ind til vestkysten lørdag aften. I løbet af natten til søndag passerer det landet.

- Skal man en tur i byen på lørdag, er det med at holde på hat og briller og måske ikke tage den lårkorte på, for det bliver en blæsende affære, fortæller Anders Brandt.

Læs også Skat tyvstarter: Nu kan du se, om du skal have penge tilbage

Ustadigt vejr fortsætter

I løbet af søndagen forventer Anders Brandt, at vejret igen klarer op - måske med et lille område med slud eller tøsne, som skal passere syd om Danmark, og så fortsætter det ustadige vejr ind i næste uge:

- Det er hverken fugl eller fisk for årstiden. Vi er over en uge inde i marts, men det er stadig med snefnug i skyerne på vores femdøgnsudsigt.