Politiet ransager 12 adresser i Aarhus

Uroligheder blandt bandemedlemmer i weekenden har nu fået politiet til at udføre en større aktion

Mandag tog Østjyllands Politi endnu i skridt i bekæmpelsen af bandekriminalitet og udførte en større ransagningsaktion på 12 adresser i Aarhus. Foto: Local Eyes

I samarbejde med tv2.dk

Hele 70 bandemedlemmer blev fredag aften anholdt efter uroligheder flere steder i Aarhus. 

Mandag tog Østjyllands Politi endnu i skridt i bekæmpelsen af bandekriminalitet og udførte en større ransagningsaktion på 12 adresser i Aarhus. 

- Aktionen udspringer af weekendens uroligheder, som har givet os anledning til at udføre en koordineret indsats, siger vicepolitiinspektør René Raffo fra Østjyllands Politi. 

Læs også Peter har fået stjålet sin morfars jødestjerner

De 12 adresser, der i dag er blevet ransaget, har relation til i alt syv personer, der alle mistænkes for at have en tilknytning til banden Loyal to Familia (LTF). De er i alderen 19 til 31 år.

- Det er nogle nye adresser, vi har været ude på, og jeg kan på nuværende tidspunkt ikke fortælle mere om relationen til urolighederne, siger René Raffo. 

Læs også Mand råbte 'bitch' efter manager på Burger King: Så smed andre kunder ham ud

Bande vil etablere sig i Aarhus

I forbindelse med ransagningerne blev der fundet mindre mængder narkotika, et knojern, en peberspray og en kniv. 

To personer blev anholdt og taget med på stationen - sigtet for overtrædelse af våbenloven og lov om euforiserende stoffer. De er begge løsladt efter endt afhøring. 

Læs også Taxichauffører i slagsmål om bilnøgle

Fredagens uroligheder udspringer tilsyneladende af den københavnske bande Loyal To Familias ambitioner om at etablere sig i Aarhus. 

Politiet følger udviklingen tæt, og fem af gruppens medlemmer blev allerede fredag klokken 18.15 anholdt i bebyggelsen Bispehaven i det vestlige Aarhus. Årsagen var forskellige former for lovovertrædelser.