Street Festival: Kolind fik besøg af verdensmester

Verdensmesteren i scoot/trickløbehjul, englænderen Dante Hutchinson, var i dag på besøg ved Street Festival i Kolind

02:34

I Kolind var der fredag en vaskeægte verdensmester på besøg. Der blev afholdt Street Festival i skaterhallen Kraftværket, og i den forbindelse kiggede den 16-årige Dante Hutchinson forbi.

Dante har lige vundet verdensmesterskaberne i løbehjul, og han fortæller, at han har brugt sporten til at holde sig ude af problemer.  

- Jeg er fra Eastbourne. Det er lille by i det sydøstlige England. Det er ikke den bedste by. Der er mange børn, som kommer ud i problemer. Det er derfor, jeg prøver at få alle mine venner til at lave det samme som mig og komme med hen til skateparken. 

11-årige Alexander Minas Poulis fik chancen for at få sig en snak med verdensmesteren i trickløbehjul Dante Hutchinson

Verdensmesteren skulle bruge dagen på at vise sit talent på løbehjulet, men der var også tid til at give autografer og møde de fremmødte fans.

En af dem, der var mødt op, var den 11-årige Alexander Minas Poulis fra Malling, og han glædede sig til at møde Dante Hutchinson

- Jeg har stået på løbehjul i fire år, og jeg står på det hver dag. Det er helt fantastisk, at jeg kan møde verdensmesteren lige her. Det havde jeg ikke regnet med. Det kan inspirere mig, fordi han dels han vise mig en masse tricks, men jeg kan også faktisk stå og snakke med ham. Det er fedt, at han kommer her og viser sporten frem, fortæller Alexander Minas Poulis. 

Læs også Lær at lave graffiti på Kraftværket i Kolind

Og hvis der i Kolind gik nogen og havde en drøm om at blive lige så god til at lave tricks på løbehjulet som verdensmesteren selv, så var der råd at hente hos Dante Hutchinson.

- Man skal bare blive ved med at presse sig selv, og det har jeg gjort fra en meget ung alder. Og der har ikke været nogle, som har presset mig, men jeg har prøvet at presse mig selv. Det har jeg gjort for at motivere mig selv, samtidig med at jeg har hængt ud med mine venner og lavet det, som jeg elsker. 

Læs også Mustafa vandt street food-pris for sin falafel

Det store spørgsmål er så, om Hutchinson kan forsvarer VM-titlen, som han vandt i Barcelona, hvis man spørger verdensmesteren selv, er han langt fra sikker.

- Det bliver svært at bevare positionen som verdens bedste, for der er så mange dygtige løbehjulsatleter i verden. Jeg er bare glad for, at jeg har fået det minde, at jeg er blevet nummer ét i verden.

Street Festival i Kolind kan opleves indtil den 13. august.